Smör VS Philadelphia?

Fick en fråga om philadelphia är bättre allternativ än smör på mackan? Personligen tycker jag det. Dels innehåller philadelphia mer proteiner som vi vet mättar mer, har lågt kolhydratinnehåll och bra fetter. 50 kcal per 30 gram. Detta beror ju också på vilken philadelphia du väljer, finns i original (75kcal/30g), light 12 % (50kcal/30g) och extra light 5 % (35kcal/30g). Jag kör light.

Eftersom jag inte har smör hemma är det svårt för mig att jämföra men jag hade bakmargarin och tog en titt på den och den innehöll fler kalorier per 30 gram. Hade inga proteiner och mer mättat fett som vi ska undvika. Härdat smör, alltså hårt smör, som inte är i flytande form från början är också det som innehåller det farliga fettet som blir transfetter efter uppvärmning. Dessa transfetter sätter sig helst runt magen och finns i bakverk, kakor mm.

Enligt GI-Metoden använder man philadelphia istället för smör. Philadelphia har ett lågt GI-värde och eftersom jag följer den metoden så anser jag att det är mycket bättre än smör =) Men detta kan också beror på vilket smör du har? Det kanske finns smör som är bra eller till och med bättre än philadelphia fast det tvivlar jag på dock!

Dessutom är kan man ha philadelphia till nästan allt, i bakverk, som dipp, redning i såser och kalla såser, som glasyr mm. Jättepraktisk!


(bild tagen ifrån philadelphia.se)

Kommentarer
Postat av: Anonym

tackar!

2011-03-23 @ 20:06:29
Postat av: Isabelle

Tack för svaret! Har funderat på detta ett tag nu. Goola och fann det här :D

2011-10-15 @ 12:02:25
URL: http://isabellesandstrom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0