Frossa i NYTTOGUBBAR!!

Datum: 2011-05-31 Klockslag: 20:39:33




Ja nu i juni eller runt midsommar kommer det röda guldkornen fram. Tror ni vet vilka jag menar? Jordgubbarna så klart =)
Dessa gör oss mätta, pigga och friska. De är fulla av fibrer, järn, c-vitamin och ju rödare bär desto fler antioxidanter. Att jordgubbarna är ganska söta beror på våra långa, ljusa varma dagar som hjälper
bären att utveckla sin arom och de svala nätterna som gör att mindre sockerarter förbränns i plantan. Dock har jordgubbar ett väldigt lågt sockerinnehåll så var inte oroliga=)
Jordgubbar går att ha till allt, smoothie, till efterrätt med vispad grädde eller som de är.
Färska jordgubbar förvaras bäst osnoppade och svalt.
När du rensat - ät bums eller frys in!

Tänkte bjuda på jordgubbars näringsinnehåll som är fantastiskt bra. Ät nyttogubbar när sötsuget är på gång,
både nyttigt och gott=) och du behöver absolut inte ha dåligt samvete!!




Tyck och tänk!
Hittills har 6 personer kommenterat




Sara Varga

Datum: 2011-05-31 Klockslag: 20:09:14

Jag måste citera ett inlägg från henne från tidningen Vecko Revyn som hade en intervju med henne i senaste nummret. Intervjun handlar i korta drag om henne och hennes utseénde och de kommer in på om hon har några hemligheter bakom hennes fantastiska hud.

Då Sara pratar på om att det är viktigt att ta hand om sin hud nämner hon sen att hon haft problem med finnar att en läkare rådade henne till att fundera på vad det är hon stoppar i sig. För det hänger ihop. Så idag äter inte Sara varken socker eller kött.

Det är här jag får upp intresset för vad det är hon säger och även intervjuaren som fortsätter med att fråga: Inget socker...Är det inte svårt att låta bli? Detta är så klockrent och jag skulle inte kunna säga det bättre själv:
 
"Min kropp mår inte bra av socker. Förutom att det är onyttigt så blir jag trött av det. Det är viktigt att lyssna på vad kroppen vill ha. Min vill inte ha socker, någon annans kanske inte vill ha kaffe. När jag är sötsugen brukar jag dricka en smoothie"

Jag tycker det är bra att andra vågar stå emot att man visst inte behöver ha socker för att överleva. Ofta känner jag när man försöker förklara att jag vill inte ha den bullen, godiset eller vad det nu kan vara att jag måste försvara mig för jag och min kropp inte vill ha det just då eller nu. Och det kändes skönt när jag läste detta att det finns fler som tycker och tänker som jag!!



Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat




TACK...

Datum: 2011-05-31 Klockslag: 19:50:17
...för alla FINA kommentarer från er läsare!!=)


Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat




Kört dubbelpass!

Datum: 2011-05-31 Klockslag: 19:44:15

Tillbaks efter skolan och träningen. Blev ett medelpass och avslutade med ett core pass. Varmt, svettigt och nu är jag slut i kropp å knopp=) För er som kanske inte vet vad Core är, så är det ett Bålstabilitets pass där man fokuserar på Bålen, alltså magens och ryggens muskulatur. Det är riktigt tuff styrketräning för magen och ryggen men där också  kondition och balans varvas. Skit bra för tvättbrädan nu till sommaren!=)



Tyck och tänk!
Hittills har 1 personer kommenterat




31 maj 2011

Datum: 2011-05-31 Klockslag: 11:43:37
Hej!
Nu är det verkligen sommar på G =) hur gött som helst!!! Idag är också sista dagen på maj månad för 2011. Skit vad fort tiden går. Kan den inte stanna lite bara??
Idag är också min sista dag för skolan för den denna termin. Har gått sjukt snabbt där också....sitter å äter lite lunch lite snabbt för jag måste bege mig ner till skolan strax. Hatar att stressa men men...så är det. Vi hörs senare, har några bra inlägg på gång=)


...hur gött är inte detta?? Jag för en liten stund sen=)



Tyck och tänk!
Hittills har 2 personer kommenterat




30 maj 2011

Datum: 2011-05-30 Klockslag: 20:56:22

Tjohoj!
Idag har allt solen vart framme hela dagen. Hur skönt som helst!!! Har haft skola hela dagen och efter det blev det ett Indoor pass med en kär vän=) Hur skönt som helst då jag inte tränat sen i fredags.



...jag med en latté i förmiddags innan träningen. Kaffe är ju bra för förbränningen så drick på=)



Tyck och tänk!
Hittills har 1 personer kommenterat




Vilken choklad ska jag välja för nyttigaste allternativet?

Datum: 2011-05-30 Klockslag: 20:49:21
Tänkte jag skulle hjälpa till lite på denna fronten för er chokladÄLSKARE som jag=) Jag har skrivit om choklad förut men tänkte jag skulle lista de bästa allternativen bland chokladkakor som man köper på ICA. Man kan aldrig komma ifrån att det är socker, kolhydrater och kalorier i choklad men det går att minska och göra bättre val=)

För det första för att få en bra choklad kolla på ingredienserna. Chokladen ska helst INTE innehålla fler än fem ingredienser för att vara en bra och nyttigare choklad och INTE en massa konstgjorda ingredienser. Utan är det vaniljstång i ska det stå från äkta vaniljstång inget annat. Helst ska ingredienserna vara kakaomassa, kakaosmör, fettreducerad kakao, demerara socker och kanske äkta vaniljstång för smaken.

De flesta tror säkert att Marabous Premium chokladkakor 70 % är så himla bra för att de har hög kakaohalt osv. Men jag ska tala om att kolhydraten och sockerhalten är ungefär den samma som i deras vanliga Maraboukakor. De har fler än fem ingredienser och det är olika tillsatser av olika slag. Nä de är inte så bra som man kan tro. 

Däremot vill jag poängtera att Lindts mörka choklader är det bästa som kan köpas från ICA tycker jag. De innehåller fem ingredienser (de som jag redan nämnt) och deras sockerkälla är från något som heter Demerara socker som är ett odlat rörsocker. Ett bättre socker allternativ istället för vanligt vitt socker.

De chokladkakor som du köper i hälsobutiker tex Lifé hälsobutik har de rätta ingredienser och innehåller rörsocker. Så vill du ha bra kvalitet på choklad som du stoppar i munnen kolla efter detta nästa gång du blir sugen på något bra och gott=)


(Marabou och Lindt kommer ifrån vanlig ICA-affär och den svarta kommer ifrån Lifé hälsobutik, ifall ni undra=))



Tyck och tänk!
Hittills har 1 personer kommenterat




29 maj 2011

Datum: 2011-05-29 Klockslag: 17:08:36

Hej hopp!!
Hur har ni det? Jag har haft fullt hela helgen av att träffa nära å kära, firat student och morsdag. Ja som sagt en del. Har haft en helg fri från träning men har ändå hunnit med en promenad i går när regnet höll upp. Ätit en å annan sötsak för mycket och jäg tänkte citera ett stycke ur Fitness magazine tyckte var en bra tanke att ha i bakhuvudet gällande sötsaker, träning och resultat:

"Självklart ska man kunna njuta av god mat och onyttigheter ibland - bara du är
överens med dig själv. Om du väljer att äta lite osunt på helgerna KOMMER det att påverka formen,
då är det viktigt att du accepterar detta och tillåter dig själv att njuta av det du bestämt dig för att äta"

Vill jag njuta får jag också ta att det kommer ta längre tid att komma till mitt mål med kroppens former och undviker jag livets goda ting kommer det gå fortare med målet. Så här är det och det är liksom bara att acceptera det. Däremot kan DU göra något mot det om du vill gå ner/trimma/minska osv, UNDVIKA så mycket som det går=) Detta tampas jag med varje helg, varje dag typ och jag är väl medveten om att undviker jag helt kommer jag snart vara där och jag behöver bara trimma till det sista och hålla kroppen
i trim under sommaren MEN som sagt det är jävligt svårt för jag tycker att man ska njuta lite ibland men med bättre sötsaker. Så nu blir det bara BRA riktigt mörk choklad (med rörsocker ist för vanligt vitt socker) 
om ska vara något på helgen, annars kan det kvitta tycker jag. Finns så mycket god och nyttig mat som min kropp hellre behöver ha för att orka dagen och träningen! =)

Har lite ångest (eller mycket) för att jag inte kan träna idag som jag egentligen vill göra=/ jag känner det i min kropp...svårt att förklara kanske hur jag menar...
Blir hård träning i veckan=)

Strax bär det av hem igen till Gbg och vår lgh. Även om det är hur skönt som helst att få komma hem till alla och bli lite ompysslade så är det alltid skönast att få komma hem till sitt egna igen. Ni förstår hur jag menar va??







Tyck och tänk!
Hittills har 3 personer kommenterat




FredasGött!

Datum: 2011-05-27 Klockslag: 15:47:50
Lite fredags gött kan jag ändå hinna med=) Idag bjuder jag med mig av smoothie. Vad är godare än att mixa en fräsch kall fruktdrink. Yummy!!

Ananas-smoothie

Du behöver:
500 gram färsk ananas
2 dl utspädd ananasjuice
4 dl vaniljyoghurt
1,5 msk vit sirap
100 gram ananas att garnera med

Gör så här:
Skär bort skalet och dela ananasen i bitar. Frys ananasbitarna cirka 1 timma. Blanda ananas, juice, yoghurt och sirap i en matberedare och kör alltsammans i några sekunder. Häll upp i 4 glas. Garnera med ananas.



Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat




Hem, hem ljuva hem=)

Datum: 2011-05-27 Klockslag: 15:41:16
Strax bär det av hem för en helg där. Blir både firande av student och morsdag. Skönt att det inträffade på samma helg så att man slipper åka hem igen. Blir även häng med nära och kära. Så bloggandet kommer nog inte bli lika mycket men håll ut för på måndag är jag här igen=)



Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat




27 maj 2011

Datum: 2011-05-27 Klockslag: 10:45:29

GOd morgon!
Sitter och äter frukost för tillfället och inväntar mitt Indoor Walkingpass som börjar om 1 och 1 halv timme ca. Tror att jag tar en sväng till gymmet innan och lyfter lite vikter. Blir nog mage, rygg och lite ben innan Indoor drar igång=)






Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat




Step is on!

Datum: 2011-05-26 Klockslag: 11:15:17
Blir ett as roligt och jobbigt Step pass idag. Det är en kille som håller i det och jag vet inte vad det är men det är jävligt mycket roligare när det är en manlig ledare. Konstigt att det kan vara så?! Men jävlar vad jag ska köra på!!!!



Tyck och tänk!
Hittills har 2 personer kommenterat




Tips på bra läsning!

Datum: 2011-05-26 Klockslag: 10:54:17
Jag köpte tidningen Fitness igår och man får med en liten bok med Paulúns alla bra tips för viktnedgång, förbränning, frukostar, hur man läser en innehållsförteckning, om choklad - vilken som är bäst att välja, och mycket mer. Det är förhöjt pris bara för att boken är med, men för 69 kr tycker jag det var värt iaf. Sjukt bra läsning!!



Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat




26 maj 2011

Datum: 2011-05-26 Klockslag: 09:15:50
God morgon!
Ska strax äta lite frukost. Solen skiner igen molnen lite idag, kanske den kan bryta igen. Vad tror ni? Idag blir det skola hela dagen men träning hinns med ändå=)



Tyck och tänk!
Hittills har 1 personer kommenterat




ViLoDaG

Datum: 2011-05-25 Klockslag: 21:12:19
Idag har jag bara latat mig. Inte gjort mycket förutom gått en promenad till för en stund sen. Kroppen behöver återhämta sig då och då så vilodagar i veckan är inte helt fel för att orka köra på MAX när man väl tränar=)

Nu ska jag ägna mig åt Greys en timme sen blir det sängen! Hörs imorgon!!!



Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat




25 maj 2011 (löning=)

Datum: 2011-05-25 Klockslag: 09:35:56
Morgon!
Har precis kommit hem ifrån en liten PW innan frukosten. Nu ska jag äta frukost. Har lagt till ett ägg också till detta. Yummy! Sen bär det av till skolan hela dagen=)



Tyck och tänk!
Hittills har 1 personer kommenterat




Just nu...

Datum: 2011-05-24 Klockslag: 17:17:18
...sitter och äter lite mellis. Mums! Om en timme typ bär det iväg till friskis för att köra ett step pass ihop med en vän och bränna lite kalorier. På ett steppass kan man bränna upp till 425 kalorier!WIIHHOO!! Passet är skit roligt. Svettigt värre=)



jag idag=)



Tyck och tänk!
Hittills har 3 personer kommenterat




MITT..

Datum: 2011-05-24 Klockslag: 15:26:25
...



Tyck och tänk!
Hittills har 1 personer kommenterat