Mellis!

Datum: 2012-03-29 Klockslag: 18:39:58



Apelsin, kanel och kesella = SANT!!
Ett mycket bra mellanmål där apelsin ger dig naturliga kolhydrater, kanel minskar ditt sug och kesella med sitt höga proteininnehåll. PERFEKT!!!!



Tyck och tänk!
Hittills har 3 personer kommenterat




Choklad = Öka förbränningen?

Datum: 2012-03-29 Klockslag: 13:45:51

Kan det vara sant att det kanske kommer komma en choklad som ska hjälpa oss att öka vår förbrännig?

JA enligt forskarna vid köpenhamns universitet. De håller just nu på att forska fram en choklad som ska öka förbränningen. Chokladen är en mörk choklad som ska innehålla chili och linfröfiber för att linfrö binder fett och ökar mättnad.

"Det kunde vara intressant om helt vanliga människor kunde ha chokladen som ett inslag i kosten och på det sättet åt mindre", säger professor Arne Astrup, avdelningschef på avdelningen för näringslära, SCIENCE, på biovetenskapliga instutionen, till Videnskab.dk.

För att testa chokladens verkningar gör forskarteamet försök på vanliga människor som uppehåller sig ett dygn i ett speciellt försöksrum. Här mäter man bl.a. kaloriförbrukning och förbränning för att se om det är någon positiv skillnad i effekt på kroppen när de äter forskarnas choklad, jämfört med när de äter vanlig mörk choklad.

Forskarna hoppas att chokladproducenter ska bli inspirerade och på sikt erbjuda en ännu hälsosammare mörk choklad.

(
källa)

Mycket intressant tycker jag att det är. Frågan är ju om choklad verkligen kommer kunna hjälpa oss att förbränna fett, kolhydrater eller kalorier???
Vad tror ni??



Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat




28 mars 2012

Datum: 2012-03-28 Klockslag: 08:20:50

Hej!
Jobbar på min design, vill ha tillbaks mina bilder och text i spalten som bara försvann. Det stör mig som fan!!! Men fått ett tips från en att besöka en sida som kanske kan hjälpa mig rätt :)

Jag har fullt upp nu, därför det är så dåligt med bloggandet. I måndags startade C-uppsatsen och det är full rulle med den redan. Lika bra att vara effektiva i början då vi har energi och lust att skriva. För att bara starta skriva är en stor process i sig som tar tid. Men vi vet iaf vilket ämne vi ska skriva om. Kommer bli inom genus, kön, identitet och det nya myntade könsneutrala pronomen "HEN".
Vad tycker ni om att vi ska bemöta våra barn som könsneutrala varelser??
Jag är inte för det då jag anser att det är viktigt att veta vem man är och vad man är för ens identitetskapande!!!!

Jag kör mina träningar och satsar stenhårt nu dem sista månaderna som är kvar. Är ni med?? Jag måste få till mina löprundor också iaf MINST 1 gång i veckan om jag ska fixa Vårruset som jag ska deltaga i. Blir jag och en vän som kör här nere i gbg. Mitt mål är att inte stanna och komma in under 30 minuter. Just nu känns det långt ifrån att jag fixar det, men skam den som ger sig!!!! :)



Tyck och tänk!
Hittills har 1 personer kommenterat




25 mars 2012

Datum: 2012-03-25 Klockslag: 20:29:26
Är på väg ner från Stockholm/Uppsala efter en dag av SM i bandyfinalen mellan SAIK och Villa Lidköping. Spännande kvart i andra halvlek men dock förlorade Villa som jag höll på! Men en andra plats är inte helt fel heller!! :) Pöjka ska känna sig nöjda!!!!! Så jag har en bit kvar hem till Gbg....snark! Imorgon drar C-uppsatsen igång, ser fram emot den och känner mig laddad att få dra igång och bli klar med den. Tjejen som jag ska skriva med är sjukt duktig och vi går väldigt bra ihop, vilket är skönt när man ska arbeta väldigt intensivt ett par veckor fram nu. Vi vill samma och har samma mål!! Toppen!! :) Tog förresten min första löprunda igår, dock inte jätte långt...blev 2,5 km men nöjd! Ska ju springa vårruset ihop med ett par jäntor så jag behöver komma in i löpningen då mitt mål med ruset (5 km) är att inte gå och springa under 30 minuter. Är det för stora mål/krav på mig själv? Vad tror ni?? Fixar jag de? Med lite träning innan ska jag nog det, hoppas det iaf. Kommer köra på nu in i det sista med träningen, mitt mål att vara i den bästa form som jag kan detta året. 2012 är mitt hälsoår kroppsligt!!!! Har jag sagt till mig själv iaf. Så antar att det blir träning imorgon och tisdag/onsdag är mina "alltidtränardagar" :) sen ska jag löpa en dag oxå!! Blir en bra vecka!! Haj så länge!!! <3


Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat




22 mars 2012

Datum: 2012-03-22 Klockslag: 08:27:09

Sitter med min latte i handen och har precis ätit frukost, eller försöker iaf få ner något. Har svårt att äta om jag är stressad. Kan någon tala om för mig vart "Vakna med the voice" har tagit vägen???

Tror ni det blir sol idag? Just nu ser inte solen så ljus ut :) Svårt att välja jacka tycker jag när vädret är lite osäkert. Igår tog jag vinterjacka för det var piss på morgonen och sen på efterm ja då svettades jag istället..phu :P
Så idag kör jag nog på skinjackan och får frysa lite :)

Ja nä nu måste bissingarna få en omgång sen blir det skola hela dagen och senare en prommis om solen tittar fram!!
Bättre blir det inte!!



(Jag idag! inte super bra bild men den får duga)



Tyck och tänk!
Hittills har 1 personer kommenterat




Konstigt....?

Datum: 2012-03-20 Klockslag: 14:51:05

Vet inte vad som hänt med min profilbild eller headern? Någon som har ett bra svar på det?? Berätta gärna för jag vet inte hur jag ska ordna det som blivit fel?? :(
Väldigt irriterande i alla fall!!!!!!

Idag har dagen endast bestått av plugg och tvätt. Roligt? inte det minsta men nödvändigt.
Senare blir det träff med en kär vän som jag inte sett på ett tag då jag vart hemma på praktik. Tycker det ska bli mycket mysigt att få se henne igen. Blir en fika på stan innan vi drar till träningen.
Gött att ha någon som har samma intresse som jag. Det peppar!!!!

Nu måste jag plugga vidare, har redovisning på torsdag och då måste min pp vara klar, skynda skynda!! :P



Tyck och tänk!
Hittills har 1 personer kommenterat




På Kanelen...:)

Datum: 2012-03-19 Klockslag: 16:30:38

När vi ändå är inne på kanel...
Jag älskar kanel. Jag har det på allt, nästan i alla fall. Kanel är rikt på antioxidanten polyfenol som hjälper till att sänka blodsockerhalten. En halv tesked kanel om dagen kan hjälpa dig att hålla blodsockret i balans.
Kanske därför jag inte känner ett sådant sug längre =)






Tyck och tänk!
Hittills har 1 personer kommenterat




KanelOmelett

Datum: 2012-03-19 Klockslag: 16:15:29

Just nu blandar jag lite dieter för att allternera lite. För det mesta följer jag GI-metoden men för tillfället testar jag en del LCHF-recept. Laddade hem appen LCHF-recept där det finns en rad enkla och goda recept.
Så idag testade jag KanelOmeletten. Enkel att slänga ihop och riktigt god. Jag måste faktiskt påstå att det flesta LCHF-recept är jäkligt enkla att göra och har inte många ingredienser. Ett plus!!

KanelOmelett
1 portion

3 ägg
1/2 dl grädde
1 tsk kanel

smör att steka i

Blanda ägg, grädde och kanel i en bunke. Stek smeten i smör på medelvärme tills den är gyllenbrun och fast.
Servera med en klick vispad grädde, turkisk yoghurt eller cream fraisch.

Om kanel inte skulle falla dig i smaken så byt ut mot någon annan god krydda exempelvis, paprika, taco, oregano, spiskummin m.fl. Det som faller dig i smaken är det du ska välja!!!





Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat




Sooliga Måndag!

Datum: 2012-03-19 Klockslag: 12:50:53

Idag lyser solen som bara den, hur underbart som helst. Tog mig en 30 minuters promenad imorses innan frukosten. Rensade hjärnan lite, åt en senare frukost och skrev klart mitt arbete. Nu är det inskickat och jag kan inte göra så mycket mer nu. Får bära eller brista.

Nu ska jag göra iordning mig för några timmar på stan tänkte jag mig. Har inte så mycket annat att göra och jag vill ut i solen!!!! Sen blir det lunch hemma, plocka lite i lgh och slappa tills sambon kommer hem. Då blir det träning med honom idag! Roligt :)



Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat




Sista kvällen i Trysil!!

Datum: 2012-03-17 Klockslag: 21:30:32
Idag är sista kvällen i trysil för oss. Gått fort som fan ju :) Imorgon bär det hem mot gbg för skolan igen. Har min sista inlämningsuppgift och power point presentation ever. Sen går jag mot slutspurten, dags för C-uppsats! Wiihooo...eller jag egentligen inte för om jag tror mig rätt så kommer det bli tufft men samtidigt roligt :)) Idag har jag åkt lite längdskidor på förmiddagen, jävligt kassa spår dock, och sen gick jag en promenad jävligt mycket uppför och sen nerför. Pysslade om mig själv och sen blev det ett par timmar framför datorn och skolarbetet. Är nästan klar med det, får ta det sista på måndag morgon. Det hinner jag då arbetet inte ska vara inne innan ett. Det har iaf blivit lite träning i helgen, trodde dock att det skulle ha blivit mer men får vara glad för det som blev. Drar igång nu igen när jag kommer tillbaks till Gbg, suuuper skönt!!!


Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat




När vi ändå är inne på längd ;)

Datum: 2012-03-15 Klockslag: 15:59:54

Visste DU att Längåkning är en fantastisk bra träningsform och den enda där du kan förbränna upptill håll i er 1000 kcal i timmen! En trekvart förbränner drygt 700 kcal!

Det är ju helt sjukt bra!!! =) Jag kan tänka mig att detta beror på hur terrängen ser ut, alltså hur banan för spåren är. Mycket nerför och inget uppför eller plattför, jag ni kan ju räkna ut själva, att någon bra förbränning blir det ju inte.

Längdskidåkning får 5 tummar av 5 möjliga som en mycket bra träningsform!



Tyck och tänk!
Hittills har 1 personer kommenterat




15 mars 2012

Datum: 2012-03-15 Klockslag: 15:53:05

Hej på er alla underbaaaara!!!
Jag befinner mig just nu i Trysil för lite skidåknings-semester med familj och vänner. Vi kom hit igår sent och tanken var att jag skulle ha åkt längdskidor idag men jag är fortfarande krasslig. Snorig, hängig och har hosta så har fakiskt stått över idag. Mot min vilja men jag känner att jag gjorde rätt beslut eller rättare sagt svärre sa till mig att avstå!!!!
Svärrar är inte så dumma trots allt :))

Kan vara smart att ta det lite lugnt så jag blir bra igen. Vi har i alla fall bra väder med sol och plusgrader så det kan jag inte klaga på. Gick en liten promenad förut och suttit i solväggen en stund med plugg. Men nu orkar jag inte mer så tänkte unna mig att läsa topphälsa och wellness istället tills de andra kommer tillbaks från backen. Då blir det afterski i stugan :P

Hur går det med allt annars? med träning och viktnedgång och utmaningar?
Träningen kör jag på som vanligt inget nytt och inget heller borttaget utan trimmar på min kropp att vara i den livs form till sommaren!! Yes it will be so!!!!!!
Vikten vet jag inte för jag går inte så mycket på den utan mer måtten som säger det mesta. När man kör så mycket styrka som jag gör ökar vikten men absolut inte i fett utan av muskler och som ni redan vet så väger muskler mer än fett men muskler är mindre i formen än fett!!
Do not forgett that!!
Utmaningen med en sockerfri månad till har gått bra tills för några dagar sen då jag plötsligt blev sugen på naturgodis och tryckte i mig och idag har jag nallat några kakor. VILKET INTE ÄR BRA!!! för jag kan inte hålla suget borta då så jag måste hitta tillbaks och infinna mitt fokus för jag kan bättre än så här även om det inte gör något att jag tar lite då och då så blir resultatet fortfarande att jag slutar tänka och trycker i mig allt som är av socker!!!!!

Och nu är det inte långt kvar till sommaren och jag vill så gärna känna mig nöjd så detta får inte stoppa mig nu! Inget kan stoppa mig om jag bara fokuserar på det jag vill och mår bra av :))

Men om jag är bättre imorgon så blir det ett par var i längdspåren för att få lite träning och förbränning av kroppen min. Hoppas på det!!!!



Bild från sist vi var uppe och åkte längd - underbart <3



Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat




Älska Grapefrukt....<3

Datum: 2012-03-11 Klockslag: 14:48:11



Varför? Just för att grapefrukt (blodapelsin) är ett livsmel som bidrar till viktminskning! Frukten ökar fettförbränningen och frisättningen av fett från fettcellerna. Grape har också en aptitdämpande effekt.

Ät en halv om dagen, drick grapejuice innan din morgonpromenad (det gör jag), skiva ner och mixa i din smoothie eller ta det som kosttillskott. Den bittra, beska smaken kan göra att vi inte blir lika hungriga eller sugna på socker. Observera att grapefrukt kan påverka effekten av en del läkemedel, så för din säkerhet - stäm av med din läkare.

Annars mumsa på som aldrig förr av denna härliga, friska och viktnedhjälpande frukt=)
Perfekt till frukosten, mellisen eller som snacks på beachen!!!



Tyck och tänk!
Hittills har 1 personer kommenterat




11 mars 2012

Datum: 2012-03-11 Klockslag: 14:32:15

Hej på er denna soliga söndag!!
Hur har ni det?? Jag mår bra dock börjar jag känna av min hals. Lite roslig och det svider när den blir torr. Vill inte bli sjuk och jag har inte tid heller för den delen. Har ju endast 3 dagar kvar på praktiken och dem vill/kan jag inte missa och sen på onsdag åker jag, älsklingen och hans familj med vänner upp till trysil för några dagar med skidåkning :)

För min del blir det längdåkning och plugg kombinerat. Men bara jag kan åka med så ordnar sig det med plugget. Roligare än att stanna hemma!!!
Håller på att äta lunch samtidigt som jag bloggar och självklart tappade jag ut såsen till salladen på golvet. Typiskt!! mindre sås och gegga på golvet :( Bara att torka upp.....

Vad har hänt de senaste dagarna då?? Jo i fredags var jag och syster ute och skakade våra lurviga med sjukt mycket annat folk på stadt. Roligt men jag kände mig äldst på hela stället.
Igår var en seg dag men jag gick en riktigt låååång promenad på över 2 timmar i blåsten. Fråga mig inte varför jag valde att promenera så mycket just den dagen ;P
Sen cyklade jag och siss till vår mamma och åt mat och tittade på melodifestivalen ihop. Vann rätt bidrag tyckte ni??
Jag hade svårt att bara välja en igår. Fanns många som hade kunnat vara rätt till eurovision tycker jag men jag röstade 1 gång på Loreen och 1 gång på Danny men som sagt det fanns fler som var bra!!!!!

Idag har jag bara tagit det lungt än så länge eftersom jag inte är helt fräsch i halsen. Kollat lite plugg och min andra syster var här för en stund sen. Skulle vilja sätta mig en stund ute i solen om jag hittade en plats i lä men vett i fan om jag vågar? Vill ju inte bli sjuk :/
Får se hur det blir med det. Annars blir det träning i kväll ändå. Har ju ingen feber och har inte blivit värre än så kör nog fast tar det i mitt tempo och det jag orkar.

Fått en fråga för några dagar sen om vart jag köper Celsius? och dessa kan du köpa i en vanlig ICA-affär eller i hälsobutiker så som Lifé mfl. Ligger runt 20-lappen för per burk.

Ha en bra dag!!!



Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat




8 mars 2012

Datum: 2012-03-08 Klockslag: 08:41:32

God morgon på er!!
Sorry att jag inte uppdaterat på några dagar men vart lite mycket just förtillfället. Mycket på praktiken, plugg, träffat vänner och familj och tränat en del. Då hamnar tyvärr bloggen lite efter. Men jag finns kvar :)
I veckan har jag shoppat lite på gina, faaann vad mycket snyggt de har fått in nu!!!! Skulle kunna köpa hela affären. Jag kan inte gå in utan att ha en påse med mig ut så inget mera nu!!! Förutom byxerna som inte fanns i min stl så får bli shopping på nätet istället :)

Har varit ute på en morgon promenad nu på morgonen och precis kommit tillbaks in igen. Nu blir det till att göra i ordning mig och äta gó-frulle :) Älskar frukost!!! Mitt bästa mål på dagen!!
Vad är ert??



Idag går jag till halv fem med"guldklimparna". Trivs så himla bra där och snart är praktik-perioden slut. NOT funn!!!! Men det innebär att jag snart är i slutspurten, nämligen c-uppsats på ingång Och snart färdig!!!! Hur gött är inte det? Ska bli super skönt.

Efter praktiken blir det trääääning, vad annars liksom? Vore ju konstigt om jag inte rörde på mig eller? Hehe ;P Men ska bli nice för att inte vart och tränat sen i måndags så känner mig lite slapp!!
Blir alltid mycket piggare av träning och det är ju inte konstigt eftersom det släpps ut en massa härliga endorfiner när vi rör på oss. Dessa ger kroppen och psyket en rusch av glädje, lycka och energi.
Så det är inte bara slitsamt och tråååkigt att träna :) (som vissa soffisar tycker) Det ger också en massa tillbaks!!!!



Tyck och tänk!
Hittills har 2 personer kommenterat




4 mars 2012

Datum: 2012-03-04 Klockslag: 14:55:16

Hejsan!
Haft en bra helg med staden, promenad och träffat sambon min. Nu strax blir snart lunch och sen vid fem träning och älsk åker hem igen. Synd....tycker jag. Kommer sakna honom! <3

Imorgon är det praktik igen och träning. Sen funderar jag och syster att ta en sväng till skövde för shoppa byxor som var slut på gina här i stan. Dem är jäkligt snygga!!!! Vill haaa!!!!



Tyck och tänk!
Hittills har 3 personer kommenterat




3 mars 2012

Datum: 2012-03-03 Klockslag: 11:47:00

Hej hoj!!
Whats up? Solen skiner här, undrar om solen skiner i hela sverige?? Hoppas det så alla får ta del av ljuset som vi behöver just nu efter en lång, kall och mörk vinter ;)

Idag kommer älsk hem, saknat honom men först ska jag och syster gå en promenad i der fina vädret. För idag är min vilodag men man kan faktiskt ha "aktiv vila" vilket betyder att man kan röra på sig men inte påfresta kroppen av träning som bryter ner den igen. För våra kroppar behöver vila för att bygga upp. 
Tänkte dela med mig av viktig info kring det!! 

Varför vila tänker säkert många?
Och det gjorde även jag innan. Men nu vet jag bättre om vill gärna dela med mig av det här i bloggen =)

Som vi vet är att vid alla former av träning förbrukas energi, näringsämnen och syre. VI förlorar mycket vätska genom att vi svettas samt muskelfibrernas funktionsförmåga i musklerna reduceras något. Vid viss hård träning kan muskelfibrerna samt andra celltyper förstöras helt.
Oftast är ens mål med sin träning att man vill förbättra den fysiska prestationsförmågan. Att man blir starkare och uthålligare så att till nästa träning kunna orka ännu lite mer.
För att kunna bli bättre krävs att efter avslutad träning/aktivitet ge kroppen tid och möjlighet att återuppbygga alla dessa strukturer/faktorer till utgångsnivån igen som har brytits ner under träningen eller till och med lite över denna nivån.
För det är nämligen så, att så fort jag sätter kroppen i träning börjar dessa faktorer att brytas ner på en gång. Det är inte något som sker efter passet.
Kroppens uppgift blir då under vila att återupprätta funktionen i enskilda celler, transportera bort nedbrytningsprodukter, återuppbygga cellbeståndsdelar och återupprätta funktionen i organsystem.
Låter det konstigt?

Låt mig visa genom bilder vad som sker vid vila och inte vila =)


Den svartrandiga linjen som går tvärs genom bilden är ditt utgångsläge, den prestationen du startar med. Alltså där du startade när du började träna. Säg att du nu ska iväg på ett pass (träning, på bilden). Det lila strecket visar hur din kropp bryts ner när du tränar och så vilar du och kör ett pass igen (träning2) och vilar osv. Det som sker då är att du vilar för korta perioder, för att kroppen din ska ha en chans att återuppbygga sig till nästa gång det är dags för träning. Du ser att den lila kurvan bara blir lägre och lägre. Detta kalas för att man är övertränad!! Något som inte är bra!!!
Du ger aldrig kroppen chansen till att återuppbygga sig och bli bättre än utgångsläget. Detta kan leda till inflammationer i muskler och leder och jag vet en tjej som har drabbats av detta. Då hon körde flera pass om dagen i veckan. Vilket blev resultatet av att vila i flera veckor med stödband runt leden.

Men om ni istället fokuserar på den gröna linjen som tar vid, vid den lila linjen vid första träningen så ser ni att vilomomentet är längre innan nästa träning sker igen. Detta resulterar i att kroppen uppnår något som heter överkompensation, vilket menas med att vid nästa träning som sker, har kroppen byggt upp sin form igen (för att du har vilat så länge) och efter en viss tid (längre vila) är den till och med bättre än den var före träning, som ni ser på den gröna linjen.
Det är detta vi vill nå, den gröna kurvan. Det är detta vi ska ge våra kroppar! Inte överträning vilket kan leda till allvarliga skador!!! Vi förstör träningen mer än vad den ger nytta! Det är onödiga timmar som vi lägger ner när det enda vi då gör att bryta ner kroppen mer och mer.
Därför är det så viktigt med vila mellan passet och jag skulle vilja rekommendera alla, att ha minst en vilodag mellan varje pass för maximal återhämtning och uppbyggnad!!

Återuppbyggnad av en del faktorer som är viktiga för musklens/kroppens funktion:

Bilden ovan visar hur lång tid kroppen behöver för att återuppbygga dessa faktorer. När linjerna är hela igen är uppbyggnaden hel. Så för att alla dessa faktorer ska vara hela krävs en vila på cirka 50 timmar. Vissa faktorer kräver mindre och andra mer.

Nu kommer säkert många ifråga sätta, men DU tränar ju ibland två dagar i rad? och JA det gör jag, vilket egentligen då INTE är bra.
Men detta vet inte jag?, men jag tror inte att det är jätte farligt att göra det en gång i veckan men man ska ABSOLUT inte köra träning varje dag!! Det vet jag minsann!!
Dessutom vill jag bara poängtera att när jag kör två dagar i rad kör jag inte max båda dagarna, då jag har detta i åtanke! Utan kör kanske 60 % första dagen och maxar andra inför min vila av återhämtning. Det är också något man måste tänka på!

Men summan av kardemumman är ändå att VILA är super VIKTIGT för din kropp!! Kroppen har en
förmåga att bli bättre och orka mer med vila! Vilket blir; Resultat av att du minskar i vikt pga att du ökar din styrka och kondition för att du ORKAR mer varje gång det är dags för träning!!!!
Glöm INTE det alla träningsälskare där ute!!!

(..om något är oklart?, fråga gärna..
..annars ta hand om det dyrbaraste du har...DIN KROPP=)



Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat




1 MARS 2012

Datum: 2012-03-01 Klockslag: 14:52:25
God Morgon!
Jaha februari slut och idag 1 mars. Ett steg närmare våren, sommaren, solen och allt underbart som väntar framför näsan på mig. Turk i sommar med syster, tar examen för jag är snart klar förskollärare. Känns super skönt!!
Just nu sitter jag äter frukost sen bär det av till förskolan för praktik. Slutar ett idag, mycket bra.
Blir hem efter och plugga lite sen träning. Skit bra är passet. Sist förbrände jag över 700 kalorier på 75 minuter.
Det ni??? inte illa va???
Såg krokus igår när jag gick promenad. Gick både en morgon promenad innan praktiken och en efter praktiken så det blev totalt 2 timmar lång walkings. Gött!!!!


Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat