1 november 2011

Datum: 2011-10-31 Klockslag: 20:51:05

God morgon november!
Första dagen på denna månad. Ska ner till skolan och sitta hela dagen. Bara plugg fram till sextiden. Inget roligt men vill jag fixa tentan är det ett måste! Hade ambitioner om att fixa ett VG men får nog sänka mig till att klara ett G. Trist men så är det!!!!

Efter plugget blir det step. Kan vara skönt att få tänka på annat och så får det jag övat in bära eller brista imorgon. Jag kan inte göra mer!!! Kan inte vara bäst i allt helt enkelt!! =/

Hörs!!



Tyck och tänk!
Hittills har 1 personer kommenterat




15 dagar av många kvar!

Datum: 2011-10-31 Klockslag: 20:45:22

Verkar gå bra än så länge fast att mensen är här, vilket jag är glad för =) Inget fusk, ingen skit mat och inga försök till att få äta socker!! Annars har dagen bara varit skit, mens= uppsvälldhet/känner mig tjock, tentaplugg som går åt skogen. Faan så svårt!!!!
En deppig dag typ!! Skönt när skiten är över på onsdag efter kl tolv =)



Tyck och tänk!
Hittills har 2 personer kommenterat




Inte långt kvar nu =D

Datum: 2011-10-31 Klockslag: 20:35:58



Ska du dit? Det ska jag!! Biljetter bokade och klara =D



Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat




Utmaningen!

Datum: 2011-10-31 Klockslag: 14:30:11

~~ Varför är jag med och vad är mina mål med denna utmaning?~~

¤ För det första älskar jag utmaningar och tycker det är kul och se om jag fixar det! Blir pepp bara av detta!

¤ För det andra se om man kan bryta beteendemönster så som sug!

¤ För det tredje tycker jag det är bra för kroppen att få rensas ut från skitmat då och då!

¤ För det fjärde mår jag så mycket bättre, både fysiskt som psykiskt!

¤ För det femte kanske minska i vikt och mått!



~~ När denna utmaning är över ska jag se och känna dessa resultat ~~

* Suget ska vara borta och jag ska ha kontroll över det!

* Kroppen min kommer vara någorlunda rensad!

* Min kropp och mitt psyke kommer må super!!

* Kanske min vikt och mina mått minskat! Om inte är inte det hela världen, men om det är så, är det ett +!






Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat




31 oktober 2011

Datum: 2011-10-31 Klockslag: 08:14:18

Monday Morning!
Sista dagen på oktober månad! Tiden bara rinner iväg =P och ångesten för tentan kryper sig närmare!! Fan kommer inte fixa denna, är såååå jävla mycket att läsa och få in under skallbenen. SUCK!!

Ska iaf ner till skolan idag och sitta där med några och plugga hela dagen för att inte bli störd av annat hemma. Jag ska bara..jag ska bara..så får man inget läsande gjort!! Funkar inte!
Tänkte jag skulle sitta i skolan tills träningen börjar kl.17.00. Då har jag iaf suttit bra idag med pluggandet inför tentan. Tänkte göra det samma imorgon med. Sen kan jag inte göra mer. Det får bära eller brista =/

Hörs senare buddys!!!



Tyck och tänk!
Hittills har 1 personer kommenterat




Träning för veckan!!

Datum: 2011-10-30 Klockslag: 12:45:52

Träning för vecka 44:

Måndag:
Medelpass 60 minuter

Tisdag: Step 60 minuter

Onsdag: Vila!

Torsdag: Skivstång/Intervall 75 minuter

Fredag: Medelpass 60 minuter

Lördag: Vila

Söndag: Löprunda om vädret tillåter =)

Ny vecka, nya tag och ännu en vecka till har gått på utmaningen =)



...en bild jag tog igår när jag gick från oss till haga på morgonen...
...visst är färgen på trädet härligt?...



Tyck och tänk!
Hittills har 3 personer kommenterat




30 oktober 2011

Datum: 2011-10-30 Klockslag: 12:32:50

Helloj bloggen!!
Ett tag sen jag skrev men har haft fullt upp hela helgen och då tyvärr inte hunnit skriva här men nu ska ni få en uppdatering av allt =)
Ifredags var vi som sakt på Heaven 23 och den mackan var inte riktigt som jag hade hoppas. Trodde de skulle vara mer räkor på. Den var skti god, misstro mig inte nu men jag vet inte...inte en 10 poängare ändå...



Men utsikten var väldigt fin =D



Igår träffade jag två goa tjejer sm jag inte sett på ett bra tag nu. Vi såg på Le Petit i Haga för en mysig frukost ihop. Mycket snack och skvaller några timmar!! Precis vad jag behövde. Sen tog vi en sväng på stan och jag mötte även upp älsk för några timmars strögande med han.



På kvällen igår sen kom de även hit plus ett gäng till. Vi gick till ett ställe och åt god mat och gick tillbaks till oss sen och satt och snackade ett bra tag. Sen gick vi ut och dansade natten lång...=P

Så idag är jag trött och MÅSTE plugga för tentan på onsdag morgon!!!! Har inte pluggat så mycket som jag tycker jag borde för att fixa den så vi får se hur detta blir?!! Rätt nervös att de kommer gå åt helvete!!! Tur älsk ska iväg och spela bandy i nässjö, för då kan jag inte bli störd och jag kan plugga i min ensamhet. Så nu trycker jag i mig flera koppar kaffe för att finna mitt fokus för att läsa. Som det ser ut nu vet jag inte vart jag ska få den energin ifrån???
Har också gått bra nu i helgen med utmaningen, inget socker eller annat BAJS. Mina kokosbollar utan socker tycker jag blev riktigt bra, men gillar man inte bitter smak är det inget att rekommendera för er. Jag gillar ju när det inte är för sött så för mig var de perfekta =)
 
Idag blir det bara plugg hela dagen, inte roligt men ett måste =P Vädret utanför mina fönster är ju skit så någon löpning blir det inte heller som jag hade tänkt från början för att inte dra ut på tiden, så får bli träning imorgon istället =)
Vad händer för er idag??
(ps, glöm inte att dra tillbaks klockan en timme idag för vintertid, ds =))



Tyck och tänk!
Hittills har 1 personer kommenterat




28 oktober 2011

Datum: 2011-10-28 Klockslag: 10:07:05

Helloj!!
Uppe i ottan för tentaplugg! Suger men är ett måste. Måste fixa tentan, ångest som faaan bara...
Och om den där jävla mensen ville hoppa igång så jag slipper gå runt och ha humörsvägningar till tusen, uppsvälld och allmänt nere. Jag hatart!! Varför sks just vi behöva ha det?? Det är fan inte roligt!
Börjar ju gråta för minsta lilla ena sekunden till att i andra vara glad igen. Jälla skit!

Den bästa veckan där jag mår som bäst, tycker jag är när det gått en vecka efter mensen, alltså andra veckan efter mens. Humöret är på topp och uppsvälldheten ett minne blott. Eller vad tycker ni?

Ahhh nu skiter vi i skiten, som ändå bara ställer till det. Är det neggo jag hör som har vaknat till liv?? jag alltså, "negativa Emelie" =/ FUCK!!! Tur det händer roliga saker idag så att jag glömmer lite.
Ska iväg och träna step sen med Pams, vilket är roligt och ger mig ro och harmoni. Kanske låter konstigt men det är mitt sätt att varva ned och finna ett lugn. Inte för att man varvar ner när man tränar step =)

Efter stepen blir det plugg igen en stund. Måste bara! Men tänkte även prova mig på att göra en LCHF-chokladboll också. Inga kolhydrater eller havregryn i utan bara fett, kokos, kaffe osv.

Sen senare vid sju ikväll ska jag och älsk till Heaven 23. En restaurang som ligger i Gothia Tower i gbg. Där ska vi testa på deras berömda "King Size räksmörgås". Jaa det hörs ju bara på namnet vad man får eller?? =P 
Det kommer ju vara bröd med, men det kommer jag ta bort då man får en lättare sallad också till eftersom jag redan kommer äta kolhydrater i form av råris idag på lunchen. Kan ju försöka hålla i det lite iaf när man kan.
Ska bli mys!!!



Sen imorgon (blir det plugg igen så klart) ska jag träffa en kär vän som kommit hit ner från stockholm. Vi ska äta frukost ihop i Haga, på Le Petit. Ett jätte mysigt ställe där man får en stor frukost med kaffe,te eller kaffe latte, grov fralla, turkisk yoghurt med bär och musli, kokt ägg, smoothie, blåbär scoones, frukt, nötter, marmelad mm. För endast 75 kronor!!! Helt sjukt billigt för det man får. Man blir skit mätt =) Ska ta bilder imorgon så får ni se sen. Senare blir det utgång eller laga mat ihop!



Söndag blir en plugga/slappa/löpar dag tror jag. Plugga är ett måste iaf!!
Hur ser er helg ut??? Och hur går det med utmaningen?? Ni kämpar väl på hoppas jag??



Tyck och tänk!
Hittills har 3 personer kommenterat




11 dagar av utmaningen!

Datum: 2011-10-27 Klockslag: 18:05:57
Nu orkar jag inte plugga mer för tillfället. Har suttit inne hela dagen. Vet att jag skrev att jag skulle ta en promenad i samband med att se om jag kunde hitta sukrin men sket i det.
Dagen har gått bra och fast att jag vet att mensen snart är här är ändå suget på en stabilnivå för att jag ska kunna säga nej och inte äta något som jag ångrar sen! =)
Gjorde kokosbollar till helgens sug och men denna gång utan något socker, varken sukrin, florsocker eller något annat i. Och jag vispade smält smör med grädde också och sen blandade jag i kokosen och rullade till bollar. Resultatet av jämnare och inte så kletiga bollar blev det av att jag vispade.
Jag tänkte kokos är ju sött i sig och grädde med så det borde ju funka? Svaret får ni imorgon eller på lördag då jag hade tänkt att festa loss i 1-2 stycken. Annars blir det nog fruktsallad med grädde =)
Smakar dessa bra betyder det att de är helt sockerfria. Inga tillsatser av socker. Great!!
Nu ska jag och sambon min (som jag fått med ut) på en promenad. Sen blir det mat och mys i soffan
för en ny pluggdag imorgon! Dock händer det lite annat också så som, träning, ut och äta och träffa vän från stockholm =D


Tyck och tänk!
Hittills har 1 personer kommenterat




27 oktober 2011

Datum: 2011-10-27 Klockslag: 12:00:55

Hejsan!
Blev ni något klokare av varför vi MÅSTE vila för vår kropps skull?

Idag måste jag plugga!!!! Har ett stort fett prov om träningslära på onsdag kl.09.00 och det är FAN hur mycket som helst att läsa. Fattar inte hur jag ska få in allt tills dess? jävla stress och prestationsångest jag fick nu!!
Hatart!!! Men det är bara att läsa på så mycket jag kan och göra mitt bästa sen när det gäller.
Mer kan jag inte göra =)
Annars idag blir det plugg hela dagen men tänkte mig även en prommis senare. Dels för att få lite luft, blir ganska instängt att sitta inne hela dagen och dels för att se om jag kan hitta sukrin/sötin till mina bollar istället för florsocker!



Har även hittat LCHF-recept för kladdkaka och brownie och någon av dessa tänkte jag testa i helgen kanske?! Lägger upp eftersom om det blir bra =)

Nä nu måste jag fortsätta här med plugget så att jag lär mig något och fixar den där #%&%/() tentan =D
Hörs senare!!



Tyck och tänk!
Hittills har 1 personer kommenterat




10 dagar av utmaningen!

Datum: 2011-10-26 Klockslag: 23:51:43

Gått bra idag, mindre sug för var dag som går och jävlar vad roligt passet var!!! Älskart!!!
 Imorgon blir det vila och plugg hela dagen!!
Nu ska jag sova. God natt på er!!!



Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat




Återhämtning & Återuppbyggande, till vilken nytta?

Datum: 2011-10-26 Klockslag: 23:49:14

Varför vila tänker säkert många?
Och det gjorde även jag innan. Men nu vet jag bättre om vill gärna dela med mig av det här i bloggen =)

Som vi vet är att vid alla former av träning förbrukas energi, näringsämnen och syre. VI förlorar mycket vätska genom att vi svettas samt muskelfibrernas funktionsförmåga i musklerna reduceras något. Vid viss hård träning kan muskelfibrerna samt andra celltyper förstöras helt.
Oftast är ens mål med sin träning att man vill förbättra den fysiska prestationsförmågan. Att man blir starkare och uthålligare så att till nästa träning kunna orka ännu lite mer.
För att kunna bli bättre krävs att efter avslutad träning/aktivitet ge kroppen tid och möjlighet att återuppbygga alla dessa strukturer/faktorer till utgångsnivån igen som har brytits ner under träningen eller till och med lite över denna nivån.
För det är nämligen så, att så fort jag sätter kroppen i träning börjar dessa faktorer att brytas ner på en gång. Det är inte något som sker efter passet.
Kroppens uppgift blir då under vila att återupprätta funktionen i enskilda celler, transportera bort nedbrytningsprodukter, återuppbygga cellbeståndsdelar och återupprätta funktionen i organsystem.
Låter det konstigt?

Låt mig visa genom bilder vad som sker vid vila och inte vila =)


Den svartrandiga linjen som går tvärs genom bilden är ditt utgångsläge, den prestationen du startar med. Alltså där du startade när du började träna. Säg att du nu ska iväg på ett pass (träning, på bilden). Det lila strecket visar hur din kropp bryts ner när du tränar och så vilar du och kör ett pass igen (träning2) och vilar osv. Det som sker då är att du vilar för korta perioder, för att kroppen din ska ha en chans att återuppbygga sig till nästa gång det är dags för träning. Du ser att den lila kurvan bara blir lägre och lägre. Detta kalas för att man är övertränad!! Något som inte är bra!!!
Du ger aldrig kroppen chansen till att återuppbygga sig och bli bättre än utgångsläget. Detta kan leda till inflammationer i muskler och leder och jag vet en tjej som har drabbats av detta. Då hon körde flera pass om dagen i veckan. Vilket blev resultatet av att vila i flera veckor med stödband runt leden.  

Men om ni istället fokuserar på den gröna linjen som tar vid, vid den lila linjen vid första träningen så ser ni att vilomomentet är längre innan nästa träning sker igen. Detta resulterar i att kroppen uppnår något som heter överkompensation, vilket menas med att vid nästa träning som sker, har kroppen byggt upp sin form igen (för att du har vilat så länge) och efter en viss tid (längre vila) är den till och med bättre än den var före träning, som ni ser på den gröna linjen.
Det är detta vi vill nå, den gröna kurvan. Det är detta vi ska ge våra kroppar! Inte överträning vilket kan leda till allvarliga skador!!! Vi förstör träningen mer än vad den ger nytta! Det är onödiga timmar som vi lägger ner när det enda vi då gör att bryta ner kroppen mer och mer. 
Därför är det så viktigt med vila mellan passet och jag skulle vilja rekommendera alla, att ha minst en vilodag mellan varje pass för maximal återhämtning och uppbyggnad!!

Återuppbyggnad av en del faktorer som är viktiga för musklens/kroppens funktion:

Bilden ovan visar hur lång tid kroppen behöver för att återuppbygga dessa faktorer. När linjerna är hela igen är uppbyggnaden hel. Så för att alla dessa faktorer ska vara hela krävs en vila på cirka 50 timmar. Vissa faktorer kräver mindre och andra mer.

Nu kommer säkert många ifråga sätta, men DU tränar ju ibland två dagar i rad? och JA det gör jag, vilket egentligen då INTE är bra.
Men detta vet inte jag?, men jag tror inte att det är jätte farligt att göra det en gång i veckan men man ska ABSOLUT inte köra träning varje dag!! Det vet jag minsann!!
Dessutom vill jag bara poängtera att när jag kör två dagar i rad kör jag inte max båda dagarna, då jag har detta i åtanke! Utan kör kanske 60 % första dagen och maxar andra inför min vila av återhämtning. Det är också något man måste tänka på!

Men summan av kardemumman är ändå att VILA är super VIKTIGT för din kropp!! Kroppen har en
förmåga att bli bättre och orka mer med vila! Vilket blir; Resultat av att du minskar i vikt pga att du ökar din styrka och kondition för att du ORKAR mer varje gång det är dags för träning!!!!
Glöm INTE det alla träningsälskare där ute!!!

(..om något är oklart?, fråga gärna..
..annars ta hand om det dyrbaraste du har...DIN KROPP=)



Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat




Mellis & Kombopass!

Datum: 2011-10-26 Klockslag: 16:00:20
Lite mellanmål innan träningen sitter bra nu känner jag.
Blir skivstång 45 minuter + Indoor ca 25 minuter.
Tänkte testa och se vart jag ligger med min puls under passet =)
Hörs senare!!


Tyck och tänk!
Hittills har 1 personer kommenterat




26 oktober 2011

Datum: 2011-10-26 Klockslag: 07:19:45
God mööörgon!!!
Dags för föreläsning inom styrketräning och även ett pass styrketräning med skolan.
Taggad till tusen!!!


Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat




9 dagen av många!

Datum: 2011-10-25 Klockslag: 21:04:42
Suget har varit mindre idag faktiskt, konstigt men så ligger det till iaf. Jag tycker det är skönt för det fan inte lätt att gå runt och vara sugen på massor. Ett beroende är ett beroende vad det än må vara, glöm inte det.
På tal om annat så läser jag en massa bra och intressanta saker inom träning och har nu kommit in på återhämtningsfasen/vila och varför det är så viktigt med den.
När jag hinner ska jag förklara varför man inte ska köra varje dag och vad som händer med kroppen celler, muskler osv när man vilar för lite. Det är INTE bra, mer än så säger jag inte nu. Det kommer komma ett inlägg om det =D
Nu ska jag inta soffan och se på DS sen väntar sängen för skola imorgon!!
Då blir det föreläsning inom styrketräning och även utöva styrketräning. Och jag som ska köra ett pas skivstång/indoor på kvällen. Kommer vara död efter det!!


Tyck och tänk!
Hittills har 1 personer kommenterat




Step!!

Datum: 2011-10-25 Klockslag: 17:29:20

Nu drar jag på ett step pass med en vän på friskis. Gött att få något annat att tänka på en stund och samtidigt få rör på fläsket lite =)



Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat




25 oktober 2011

Datum: 2011-10-24 Klockslag: 22:30:01

God morgon everybooody!!
Vet inte om det är en bättre dag...FUCK! Skit i det nu, sitter iaf och tittar på mitt favvoprogram på morgonen,
"Vakna med the Voice".



Så gött att bara sitta och lyssna på dessa underbara människor och deras åsikter och roligheter när frukosten ska lassas in i munnen på en =) Tycker inte ni det?

Lika fort som pengarna sätts in på kontot så ska ju för fan var och varannan gam ha betalt så kvar, det blir inte mycket. Fattigt att vara student!! =/
Se bisterheten kom fram på en gång..ursch! Nä nu får jag gaska upp mig lite. Blir faktiskt träning ikväll, step pass ska blir roligt. Tänkte testa med pulsbandet och se vart man ligger.
Men nu skola igen, plugg, plugg och åter plugg!! Fast sitter hemma idag istället!!



Tyck och tänk!
Hittills har 1 personer kommenterat




8 dagar av jul-utmaningen!

Datum: 2011-10-24 Klockslag: 22:18:16

Nä idag har det inte varit någon bra dag. Sug som fan men INTE tagit något!!! Humöret är inte toppen alls och känner mig nere, ledsen och deprimerad. Vill hem till nära och kära när jag känner så =(
Är privata saker som jag helst inte vill dela med mig av här, då jag tycker det ska stanna bland dem det berör. Hoppas ni förstår vad jag menar och jag vet att ni respekterar detta =)
Antar att det är mensen som spökar också och som sätter griller i huvudet på en. Den där mensen är inte min kompis iaf då den ställer till saker så som, sug, nedstämdhet, går upp i vikt/känner mig tjock, svullen mage mm.
SKIT!!!

Annars idag har jag haft vila men åndå fått till en 1,5 timmes promenad. Gick ner till skolan också som ligger en bra bit från mig ca 45 minuters gåväg dit. Köpte med mig en latte dit på lättmjölk som jag upptäckt att man kan beställa. Smakar lika bra som med barista mjölk, nästan bättre och kalorimässigt mycket smalare =)
Pluspoäng på det!!
Nä nu ska jag gå och lägga mig så att mitt sug kan köra upp i röven för jag tänker inte misslyckas och så hoppas jag på en bättre dag imorgon!!!



Tyck och tänk!
Hittills har 1 personer kommenterat