Trött...

Datum: 2011-03-31 Klockslag: 22:07:07
Nu kastar jag in och beställer en date med min kudde. Sov gott till alla!!



Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat




SportDryck

Datum: 2011-03-31 Klockslag: 21:50:35


Dricker du mycket sportdryck? Att göra din egen är faktiskt inte så svårt och du spara ganska mycket pengar också. Tänkte dela med mig av ett enkelt och bra recept på sportdryck =)

Du behöver:
1 krm salt
30 gram druvsocker (DEXTRO ENERGY)
1 liter kranvatten

Blanda allt sammans i en tom 1,5 liters petflaska. Om du vill kan du smaksätta med lite citron eller lime om du inte valt Dextro med smak. Klart!!





Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat




Om Step är roligt?

Datum: 2011-03-31 Klockslag: 21:20:32
Fick en fråga, (roligt när ni frågar om saker) om Step är roligt? =)
Step är helt fantastiskt roligt. Jag fullkomligt älskar det!!! Jag har verkligen hittat hem bland olika träningsformer och jag lovar jag har provat massvis. Jag blir lika glad varje gång jag ska ta fram brädan och få köra ett pass. Step ger mig energi och styrka till min kropp som resulterar i att jag känner mig pigg och lycklig!!

För er som inte vet, vad är Step?
Nu utgår jag ifrån den information kring Step som friskissvettis.se står för men jag tror det är ungefär likadant på alla ställen. Kan kanske skilja sig något på hur de lägger upp passen osv.
Men Step är koordinationsträning och konditonsförbättrande pass i grupp med stepbräda. Passet innehåller uppvärmning, konditonsblocken, nedvarning. Ledaren bygger upp 3-4 block av stegkombinationer med ösig danskänsla. Kondition och koreografi till drivande musik i ett svettigt tempo. 

Step finns i olika nivåer och intensiteter som ni kan se nedan och i Step 1 och 2 ingår hos vissa ledare också en kortare styrkedel men denna ska försvinna ur Step efter sommaren. Detta på grund av att Friskis vill ha renodlade klasser och anser att styrka kan du få och finns i så mycket andra klasser till exempel, jympa, skivstång, gymmet men det finns kombinerat i Step styrka=)

STEP INTENSITETER
Step 1

Vårt enklaste pass med step-bräda.
Step 2
Fortsättning för dig som tränat step tidigare. Här ökar vi svårighetsgraden i koreografidelen och utlärningen sker i ett snabbare tempo.
Step dans
Dansant step up med avancerad koreografi. Passet vänder sig till dig som är van step-motionär och som vill ha en utmaning. I passet ingår ingen styrka.
Step styrka 75
För dig som gillar step och som vill träna styrka. Steppasset innehåller ca 20 minuter funktionell styrka där vi går igenom hela kroppen. Vi använder skivstång, vikter och kroppen som belastning. Efter styrkan följer en step up-del med medelsvår koreografi och vi avslutar passet med nedvarvning och stretch. Passet är 75 minuter.


(bild lånad från friskisgbg)



Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat




Iväg för...

Datum: 2011-03-31 Klockslag: 15:27:02

ett Step pass! På ett step pass kan man förbränna upp till 425 kalorier. Super =)



Tyck och tänk!
Hittills har 1 personer kommenterat




Glöm inte att ge dig själv en klapp på ryggen!

Datum: 2011-03-31 Klockslag: 11:51:15
Är du dålig på att själv ge dig beröm? Att själv ge dig komplimanger? Att själv se vad du har gjort och presterat? Är du väldigt bra på att ge all din creed till alla andra?

Varför glömmer man sig själv? Och ser inte den resa man har gjort, utan istället klagar man på det som inte skett med sin träning och vikt. Tänk på allt du redan har presterat! Att du faktiskt går till gymmet/träningen, att du faktiskt äter bättre och kan hålla dig till en dag i veckan med onyttigt. Har du funderat på det?

Glöm inte att ge dig själv en klapp ibland för att du är så jävla bra som klarar detta!! Tänk på hur långt du faktiskt har kommit, med att ändra din livssituation. Du är lika bra som alla de andra du ger beröm för att ha lyckats!! Du är stark. Du klarar att lyfta mer än innan. Du fixar ett helt pass utan att behöva stanna för att hämta luft. Jag klarar att stå emot frestelserna som finns. Har du någon gång tänkt på det???
Ge dig själv komplimanger! Jag är vacker. Min kropp har blivit tajt och snygg för att jag lägger ner så mycket tid!! Mina kläder sitter som aldrig förr!! Jag är lika bra som alla andra. Jag mår bra. Jag kan, jag vill och jag ska förändra!

Glöm inte att det är du, din kropp och din ork, motivation och prestation som fixar detta!! Ingen annan!! Så självklart ska du ha all den beröm och komplimanger då kan få och ge för ditt slit!! Du är värd det, Glöm inte det!!



Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat




31 mars 2011

Datum: 2011-03-31 Klockslag: 11:00:37
Mooorning!
Sista dagen på mars månad. Skit vad tiden går! Både på gott å ont. Det bra är att det går mot sommartider och det dåliga är att jag om två dagar blir ett år äldre=/ men presenter är roliga...

Har precis ätit fibergröt med aprikoser, russin och linfrön. Hade inga katrinplommon hemma så fick bli utan. Till detta hade jag en skvätt mjölk. Yummy! Recept hittar du under kategorin Recept i högerspalten=)



Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat




Zzz...

Datum: 2011-03-30 Klockslag: 22:56:11


Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat




Vill du få fart på din förbränning?

Datum: 2011-03-30 Klockslag: 22:49:46
Hjälp din viktnedgång på traven genom tio enkla knep för att maxa din förbränning=)

1) Styrketräna
Muskler är nykeln till hög förbränning. Din dagliga kaloriförbrukning är tätt förknippad med hur mycket muskler du har. De bränner kalorier, också när du sover.

2) Kicka igång din kondition
När du ökar i puls produceras enzymer som bryter ner fett och gör så att kroppen kan använda det som energikälla. För att det ska ske behövs syre. Människor med hög hjärtkapacitet har väldigt lätt att bränna fett, eftersom deras muskelceller får mycket syre.

3) Intervaller är grejen
Bryt dina träningsrutiner och ge kroppen en chock ibland. Studier har visat att människor som lägger till intervallövningar till sin vanliga konditionsträning går ner dubbelt så mycket i vikt jämfört med de som inte gör det. Exempel, ruscha 30 sek var femte minut när du joggar/springer. Lovar det kommer ge resultat!

4) Dra ner lagom på kolhydraterna
Om du äter för lite kommer sin kropp ställa in sig på svält. Minska inte plötsligt på kaloriintag. Utan ta bort onödiga "tomma" kalorier så som, godis, kakor, bakverk mm och ät nyttiga mellanmål istället.

5) Hoppa INTE över frukosten
Förbränningen saktar ner under natten och tar inte fart för än du äter igen. Hoppar du över frukosten kan det innebära att du inte ätit på 18-20 timmar. Inte bra! Dels så håller frukosten dig på banan för sockersvackor och förbränningen i jämn nivå hela dagen. Ät något litet om du inte är så förtjust i att äta på morgonen.

6) Ät minst fem mål om dagen
Blir du sugen mellan de stora målen? Se till att alltid äta tre stora frukost/lunch/middag och två mellanmål för att hålla förbränningen i nivå och undvika sockersug. Tänk på att äta var tredje timma ca. Jag lovar det hjälper!!

7) Glöm inte att få din sömn!
Sömnbrist kan både påverka förbränningen och öka hungern. När du sovit för lite kan du känna dig hungrig trots att du egentligen har ätit tillräckligt. Det beror på att sömnbrist påverkar utsöndringen av cortisol, ett hormon som reglerar aptiten.

8) Drick vatten i stora lass
Forskare har upptäckt att vattendrickande kan öka kaloriförbrukningens hastighet. Dessutom minskar vatten uppsvälldhet och mättar bra. Ett tips, drick ett glas vatten innan maten så minskar du atomatiskt din hunger.

9) Skippa alkohol
Att ta en drink före maten får människor att äta runt 200 kalorier extra, visar flera studier. Att dricka alkohol under måltiden är inte heller bra. Alkoholen förbränns nämligen först, vilket betyder att kalorierna från maten i högre grad riskerar att lagras som fett.

10) Ät starka kryddor
Kryddor som chili, jalapenjo och all stark mat är bra. Den sätter fart på din förbränning!





Tyck och tänk!
Hittills har 1 personer kommenterat




Dressing eller inte?

Datum: 2011-03-30 Klockslag: 19:54:05
Fick en fråga om dressingen är nyttigt eller inte? Jag tycker personligen att sallad blir lite tråkigt utan lite kladd på=) men vill man utesluta dressing går det ju hur bra som helst. Dock kan man göra bra val som är bättre än andra.

Men den jag har/använder heter Felixs Caesar Dressing och jag tycker den är helt okej på kalorifronten. En portion av den 30 ml innehåller 70 kcal. Fördelningen på protein, fett och kolhydrater är:
Protein < 0,5 gram
Kolhydrater 1,0 gram
Fett 6,9 gram



Eftersom kolhydraterna är väldigt låga anser jag att den är helt okej som dressing på salladen. Men tänk på hur mycket du tar på. Håll dig till portionsstorleken. Denna dressing är en av de kalorisnålaste jag hittat bland dressingar och som smakar gott och inte vatten liksom, om ni förstår vad jag menar? 

Självklart finns det säkert många andra nyttigare dressingar som du kan använda istället. Men ett annat exempel till dressing är: Blanda 1 msk olivolja med 1 msk balsamvinäger i en kopp. Tillsätt lite svartpeppar och salt. Rör om och häll över salladen. Den är också väldigt god tycker jag och gör den ibland för variation =)


Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat




Medel Puls

Datum: 2011-03-30 Klockslag: 14:43:50
Beger mig strax iväg för att köra det andra passet. Det blir ett mer konditionspass nämligen Medel Puls. Då har både musklerna och konditionen fått sitt arbete idag. Skönt!!!



Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat




Favvo Sallad =)

Datum: 2011-03-30 Klockslag: 14:21:32


Min favorit sallad är lätt att göra och inget märkvärdigt precis. Men super god, det är den!!

Du behöver:
1 kycklingfilé 150-200 gram
Sallad (Isbergssallad eller färdig hackad annan sallad)
4 st körsbärs tomater
1 skalad morot
1/4 purjolök om du vill (ibland har jag i det och ibland inte. Beror på vad jag har hemma)

1 avokado
Felixs cesardressing (vanlig eller 3 % fett)

Gör så här:
Hacka kycklingen i mindre bitar. Stek den i lite olivolja och krydda med grillkrydda eller någon annan god krydda du gillar. Under tiden du steker kycklingen, skär sallad och lägg i en djup tallrik. Så mycket som du tycker är lagom. Skär tomaterna i mindre bitar, skala moroten och hacka ner den, likaså med löken och strö detta över salladen i tallriken. Ringla några gånger dressingen över och lägg på den stekta kycklingen. Servera med en delad avokado. Klart!! Mums!!

Denna maträtt ligger nog runt 300-350 kalorier med dressing och avokado. Inte farligt tycker jag. Detta beror ju på hur mycket sallad du gör och hur mycket sås man tar på. Tar man mindre, så givetvis minskar ju kalorierna.





Jag älskar sallad i dess alla slag och former. Så när jag äter ut äter jag oftas sallad och då mycket cesarsallad. Men gillar också de ställen som har att man får kombinera själv. Då blir det många olika varianter =)


Tyck och tänk!
Hittills har 1 personer kommenterat




30 mars 2011

Datum: 2011-03-30 Klockslag: 10:28:51
God Förmiddag!
Idag blir det ett förmiddags pass bestående av Skivstång en timme men sen i eftermiddag blir det ett till pass. Jag kör dubbelpass idag men inte efter varandra som jag brukar göra. Anledningen till varför jag kör så här idag är för att jag inte har tid att göra det imorgon och på fredag ska jag hem, så i helgen blir det inte så mycket träning men power walks kan jag nog klämma in =)



Har även fått en fråga om jag kan lägga upp min favoritsallad och om jag har någon? Riktigt roligt, för just idag ska jag nämligen äta hemlagad sallad med kyckling. SÅ jag delar mer än gärna med mig av hur jag gör den och vilka ingredienser som behövs men mer om det efter träningen =)


Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat




Aktiv Vila!

Datum: 2011-03-29 Klockslag: 14:34:35
Är så himla fint väder nu så jag beger mig ut på en promenad till. Även om det är min vilodag så kan den vara aktiv utan träningpass. Tjingeling!!!



Tyck och tänk!
Hittills har 1 personer kommenterat




Min Favorit Krydda =)

Datum: 2011-03-29 Klockslag: 14:23:52
KANEL!! Jag älskar kanel. Jag har det på allt, nästan i alla fall. Kanel är rikt på antioxidanten polyfenol som hjälper till att sänka blodsockerhalten. En halv tesked kanel om dagen kan hjälpa dig att hålla blodsockret i balans. Kanske därför jag inte känner ett sådant sug längre =)

 


Mitt FavvoMellis!
Blåbär med turkiskyoghurt och givetvis kanel =P allt under 200 kcal.



Tyck och tänk!
Hittills har 1 personer kommenterat




En ny trend...

Datum: 2011-03-29 Klockslag: 13:31:59


Hört talas om den nya hälsodrycken Kokosnötsvatten? Det är den senaste trenden i Hollywood. Stora take away-kaffemuggar har länge varit standard-accesoaren i Hollywood men nu är den utbytt mot en annan dryck, nämligen koksnötsvatten på flaska.
Drycken beskrivs som en ny hälsofluga ocj kändisar som Madonna, Demi Moore, Jessica Simpson, Kim Kardashian Och Matthew McConaughey är bara några som älskar denna drycks hälsobringande egenskaper.

Vad är det som är så speciellt med denna kokosdryck?
För det första handlar det inte om att dricka den vita mjölken från den mogna bruna kokosnöten utan den klara, vattenliknanden vätskan som finns i den unga gröna kokosnöten. Den är helt fri från konstgjorda ämnen till skillnad från andra drycker och 99 procent fri från fett. Den innehåller också få kolhydrater och är naturligt rik på kalcium, fosfor, natrium och kalium. Innehåller mineralerna, zink, selen, jod, svavel, magnesium, brom och samt B-vitaminer. En riktig HÄLSOBOMB!!!
Kokosvattnet sägs bota baksmällan och bekämpa celluliter. Den ska ha en återfuktanden effekt för kroppen och laurinsyran i vattnet har en antibakteriell egenskap som stärker immunförsvaret och skyddar din kropp mot infektioner.

Men detta är inget nytt. I Brasilien har det länge funnits och är vanligare än apelsinjuice. I sverige finns drycken på några välsorterade hälsokostaffärer men det dröjer nog inte länge förän du kan finna det i alla ICA-affärer.



Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat




Mina fynd =)

Datum: 2011-03-29 Klockslag: 12:17:18
Ett skit snyggt träningslinne från STADIUM för bara 99 kronor. Som hittat!! Fanns i vitt med rosa/orange text och även i enfärgade utan tryck. Gillar dessa från märket SOC. Tyget är mjukt och de håller sig bra.







Var även inne en snabb sväng på BIKBOK och fann dessa söta shorts också för bara 99 kronor. Hur söta är inte dessa? Blir perfekta till sommarens soliga dagar =)



Tänk dig brunbrända ben, ett linne i vitt eller i färg och ett par remsandaler...



Är super nöjd med mina inköp och särskillt när det är billigt. Så skynda dig om du också är sugen på dessa, de går som smör tror jag =)!


Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat




Tänk på...

Datum: 2011-03-29 Klockslag: 11:33:03


Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat




Frukost

Datum: 2011-03-29 Klockslag: 11:06:14
Tillbaks efter en skön powerwalk. Nu blir det banan/kanel/yoghurt frukost. En av mina favoriter till frukost =)



Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat