NyårsLöfte? För eller emot?

Datum: 2011-12-31 Klockslag: 14:26:09

Nyårslöften? Hur ofta har du inte hört dem?
Både från dig själv, som från andra. Nu ska jag förändra dittan som dattan. Det går några veckor och det håller bra men framåt mars börjar man glömma av sitt löfte och det är inte lika viktigt som det än gång var…

Ofta handlar löftet/löftena om att förändra sin själv, sitt beteende eller hälsa, kanske sluta röka, gå ner i vikt, börja träna eller rent av ta hand om sig själv eller andra. ”Nu så, nu ska jag bli nyttig, hälsosam och börja röra på mig mer” säger man till sig själv när klockorna börja ringa in det nya året på torget vid tolvslaget på nyårsafton. Och jag vet redan då att gymmen kommer vara fulla med nya människor som vill ta tag i sig själva och hålla det dem lovade. Dock varar inte detta mer än in på mitten av våren då många faller bort och det som vanligt igen. Jag brukar kalla dessa människor för ”periodare”! Ja alltså de människor som bara tränar i omgångar (2 månader hit och dit), efter nyår, innan sommaren, efter sommaren och till nyår.

Vill ni veta en rolig sak?? Att göra så och tro att det ska hålla, kan lika gärna glömma att gå till gymmet för det hjälper inte att hålla på så. För att behålla den kropp man vill ha/forma måste du träna året om, INTE i perioder! Kroppen är smartare än du tror och faller gärna tillbaks till gamla mönster och från egna erfarenheter så kan det ta upp till ett år innan man känner/ser skillnader. Kan med sanning säga nu efter 1 ½ år att jag är där jag vill vara men det finns fortfarande saker kvar som jag kan ändra på tex, lite skulptering osv.

Egentligen är jag emot just nyårslöften för jag har aldrig kunnat hålla det fullt ut och lite smått stört mig på att alla andra lovar sig något men inte kan hålla det heller! Men i år har jag ett som jag med gott samvete vet att jag kommer hålla :)

Detta är mitt nyårslöfte till mig själv:

Nu efter allt julätande/nyårsätande har jag lovat mig själv och min kropp en utrensning av allt som heter godis,kakor,bakverk,bullar you name it! Detta tillsammans med min vän och syster (båda vill haka på) som jag tränar ihop med en del. Dem hänger på och det gör det bara ännu roligare att vilja lyckas. Kommer bli i en månad och efter nyår med start 9 januari till 9 februari för då är jag tillbaks i gbg igen. Ni kommer också kunna följa utmaningen här på bloggen :)

Så är ni för eller emot nyårslöften? Och har ni något nyårslöfte för året 2012 som snart är här?



Tyck och tänk!
Hittills har 3 personer kommenterat




31 december 2011 NyårsAfton

Datum: 2011-12-31 Klockslag: 14:14:41



Vill bara önska er en trevilg kväll och ett
Gott Nytt År!!! :)



Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat




30 december 2011

Datum: 2011-12-30 Klockslag: 22:57:41

Hallojsan!!
Vad har hänt idag? Inte mycket mer än lite förberedelser för imorgon då vi ringer in det nya året! Även gått en promenad när solen var framme. Mycket avkopplande och skönt fast kallt för en gång skull.
Vart hemma hos min far en sväng oxå, jag och sambon.

Ni får kolla in på iforms sida och göra testet "Hitta din fitnessprofil" :)
Jag blev detta:

 Swinger - passionerad och impulsiv

Swingern är ett riktigt energiknippe som är impulsiv och älskar att ge sig i kast med nya motionsformer.
Det får definitivt inte vara för schemalagt eller för enformigt.

Personlighet:
Du är varm, engagerad, uttrycksfull och passionerad. Du hatar rutiner och fasta scheman och trivs bäst med arbetsuppgifter som stimulerar din kreativitet. Du vill kunna utveckla din energi och använda din gnista och entusiasm.

Fitness:
Med sitt stora behov av konstant variation är swingern den perfekta kandidaten till crosstraining. Eftersom du lätt blir uttråkad är det bäst att välja flera olika träningsformer som du kan variera allt efter humör. Det skulle t ex kunna vara inlines när solen skiner och dans när det regnar. Du blir uttråkad om du försöker göra samma sak dag ut och dag in. Anmäl dig till olika lopp t ex genom ditt jobb - då tvingas du nämligen att gå, löpa eller åka inlines hela vägen till målet. Pilates kan användas både för träning av flexibilitet och styrka.

Peak:
Du toppar helt enkelt mitt på dagen. Medan alla andra tar sig en lur eller slappnar av lite efter lunchen bör du skaffa en träningskompis och tillsammans bränna energi på motion.

Träningsmöjligheter

KONDITION: Orientering, jazzdans, mountainbike, triathlon, squash
STYRKA: Bodypump
SMIDIGHET: Pilates, hemmaövningar för smidighet

Vissa saker stämmer överens och vissa saker inte. Att jag hela tiden vill ha variation och inte gillar struktur stämmer inte så bra. Jag kör ju oftast samma träningspass fast innehållet är olika. Men
annars stämde det ganska bra :)



Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat




Nyårsfälla! Proppar du i dig maten?

Datum: 2011-12-29 Klockslag: 15:28:50

Så här gör du för att undvika att få i dig tusentals kalorier av bara farten när nyårsbordet har dukats fram. Nyårsmiddagen kan innehålla upp till 2 000 kalorier med förrätt, huvudrätt, efterrätt, tilltugg och dricka, det är lika mycket som en normalviktig kvinna behöver på ett dygn.

Så förebygger du:

1. Innan du sätter dig till bords kan du ha bestämt dig för vilken strategi du ska äta efter, och vilka rätter, sötsaker och drycker du helst vill ha. Njut av favoriterna och undvik sådant som inte är så viktigt.

2. Drick två glas vatten en kvart före måltiden, det mättar. Då kan du njuta av favoriträtterna och ändå inta färre kalorier. Du kan därigenom minska med omkring 300 kcal.

3. Se till att det finns rikligt med goda grönsaker på bordet, till exempel sallad, och ät en stor portion av den.

4. Drick inte alkohol när magen är tom. Det stimulerar aptiten och gör att du äter för mycket.

5. Ät två stora råa morötter en halvtimme innan ni sätter er till bords.

6. Ät mindre portioner, nyårsmat är också gott i små mängder. Ju mer du lägger upp på tallriken varje gång, desto mer äter du. Fokusera på kvalitet framför kvantitet.

7. Ta pauser. Mättnaden är minst 15 minuter försenad jämfört med när maten äts. Lägg därför ner besticken emellanåt när du tuggar och delta i bordssamtalet. Skratta och sjung. Drick ett glas vatten. Då äter du långsammare och inte för mycket.

2: Nödplan – om du misslyckas:
Om du har ätit för mycket kan det hjälpa om du rör på dig och får frisk luft. Föreslå att ni ska ta en gemensam promenad.

Dansa bort kalorierna runt granen, men kom ihåg det krävs 13 timmars dans runt granen för att förbränna en vanlig nyårsmiddag! Det motsvarar 4 000 varv runt julgranen, och under den tiden hinner du sjunga cirka 275 julsånger! Hahah :)



Tyck och tänk!
Hittills har 1 personer kommenterat




29 december 2011

Datum: 2011-12-29 Klockslag: 15:20:13

Heejsan!!
Vad är det för tråkigt vinterväder vi har? När kommer snön? eller i och för sig kan det faktiskt kvitta snart för jag längtar ändå bara till solen och värmen. Har varit en sväng på stan med min vän och inhandlat Maxosol för solbränna. Den innehåller betakaroten som hjälper din huden att bli lite brunare och även hjälper till att inte bränna dig, när solen väl är framme. Minskar risker så som, rodnader, solöverkänslighet och åldranden. Dessutom kan du äta dessa 1 gång om dagen varje dag, alltså jämt!!
Detta måste jag bara prova och se om jag blir något mindre genomskinlig :P



Sen har jag känt mig så jäkla trött hela tiden så det fick bli en dos MiviTotal Plus också. Allt detta blev jag tipsad av från kompisen min som köpte det samma och sa att det funkar bra. Så jag får väl tro henne så länge och känna efter själv sen :)
Den tillför alla de vitaminer, järn och mineraler mfl, som kroppen själv inte får genom vår mat längre. Detta pga att vår mat besprutas med gifter och innehåller halvfabrikat att detta minskat drastiskt med åren. Så något tillskott av vitaminer och mineraler är inte helt fel!!


Nu strax ska jag snart iväg och köra ett pass. Blir även idag ett Medelpass på Friskis hemma i Lidköng.
Blir skönt det! Vad ska ni hitte på??



Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat




28 december 2011

Datum: 2011-12-28 Klockslag: 23:02:29
Något jag alltid funderat kring är varför människan ofta enbart tänker att jag tar den lätta vägen till viktnedgång?! Det är inte lätt att gå ner i vikt och ändra sin livsstil men alla kan göra det!!!
Började fundera på operationer för att nå sin vikt, då alltså genom magsäcks-förminskning (gastric bypass) som blivit "populärt" i hela världen. Som ett fenomen som sprider sig. Folk köar i hopp om ett smalare liv. Är det så att vi helt enkelt är för lata för att fixa det själva eller varför lägger vi oss så lätt under kniven och tror att allt ska bli bra, bara jag minskar på mitt matintag? Då blir allt bra igen och jag blir lycklig....
Hur ser ni på detta??
Jag är varken för eller emot men kanske mer emot därför att jag tycker att man borde kunna sätta stop när man märker att vågen tickar uppåt eller? När kläder inte passar längre. Jag kan inte förstå hur andra känner när kilonen läggs på men jag kan tänka mig att det är en väldigt stor kamp mot sig själv och maten!
Det är den enkla vägen att ta men vad händer efter operationen? och vardagslivet gör sig påmind? Hur fortsätter man en normal vardag? Inte bara att man endast kan äta flytande föda i början och typ 1 dl åt gången, kroppen ändras fort och kilona rasar från ens kropp. Även om vissa operationer är lyckade behöver inte alla vara det. Oftast hörs det inte om det misslyckade operationerna. Det tystas alltid ner. Hur tar man hand om allt det?
Något annat jag även funderat kring är, kommer magsäcken alltid vara förminskad? Kommer jag aldrig mera kunna äta normalt? Eller hur funkar det egentligen?
Jag vet från olika bloggar som jag läst och även program från människor som genomgått detta där de har tappat så mycket att det enda som finns kvar är en massa löst skinn som inte hängde med.
Oftast beror det på att man tappat i vikt så fort att kroppen inte hinner med att dra sig tillbaka som med träning och långsam viktnedgång skulle göra.
Vem tar hand om det?
Inte nog med att själva magsäcksoperationen kostar en massa pengar så kostar eftervården mer för att ordna till det som blivit kvar....
Att göra en sådan här operation tror jag kräver en massa mod och att man verkligen har tänkt igenom vad man ger sig in på!! För det är inte samma människa som la sig under kniven som blir resultatet i det långa loppet!
Mitt Motto:
"Om det finns motivation och lust att gå ner i vikt, ge dig FAN på att fixa det utan operation.
Ät bra och hjälp viktnedgången med träning.
Jag tror på att röra på sig och äta bra är den mest lyckosamma viktnedgången vi kan åstadkomma!
Det finns inga mirakelmetoder som ska ordna det åt mig, det måste du ordna själv
Gör något åt det innan det är för sent och skyll inte på gener eller graviditet för det är du som stoppar maten i munnen inte cellerna eller fostret"



Komplikation efter operation
Det som blir kvar efter försnabb viktnedgång



(bilder lånat från google)



Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat




27 december 2011

Datum: 2011-12-27 Klockslag: 20:13:27
Hej på er alla!!
Hur har ni det nu i juletider? Bra hoppas jag! :) Är lite slapp på att skriva här inne men försöker hinna med så mycket jag kan. Idag har jag varit med syster på rean på stan. Hittade en del roligt faktiskt, nya trosor, ett spetslinne, en glitter topp, en pälsjacka (fusk! Skulle aldrig köpa en med djurpäls!) , ett glitter-armband och ett nagellack i färgen silver.
Ja det blev en del ser jag nu när jag räknar upp det, men vissa saker var på rean så är sjukt nöjd ändå :P Dock vet jag inte om jag ska bevara jackan för den är lite kort och har luva så...aaaa jag vet inte. Får suga på karamellen lite till och bestäma mig snart om jag ska ha den eller inte!
Men iaf har jag kommit hem från träningen. Fan vad skönt det var att få röra på sig igen efter all mat och skit!! Använde min nya egna pulsklocka som jag fick av älsk i julklapp. SKit bra är den och så snygg! Är super nöjd med den!! :D Eller hur??
Den visar det mesta, är lätt att förstå och snygg!! Idag mätte jag endast puls, längd och kaloriförbrukningen men det finns en hel del andra funktioner så som, tester, vilken zon man ska va i mm.
Startade den när passet började och hade på den tills jag kom hem igen för jag gick hem från träningen så därför tiden är så lång :)
Men så här blev resultatet:
Sjukt nöjd. Tack älsk för pulsklockan! <3


Tyck och tänk!
Hittills har 2 personer kommenterat




26 december 2011

Datum: 2011-12-26 Klockslag: 16:30:39
Suck vilken seg dag de är idag. Utgången igår var lyckad men det får jag sota för idag. En trevlig kväll med fina flickor, några glas vin fööör mycket och dans sent in på natten. Ja det var min kväll igår de :) Idag har jag bara slappat framför teven med sambon bredvid mig. Han åker nämligen tillbaks till Gbg ikväll för jobb, vilket jag tycker är mycket tråkigt :( men så är det ibland tyvärr. Däremot kommer han till helgen igen, BIG smile :D Ikväll blir det bara häng framför teven. Tror skönheten och odjuret börjar snart på TV1. Den får det bli! Hur se er kväll ut?


Tyck och tänk!
Hittills har 1 personer kommenterat




Träning för veckan!

Datum: 2011-12-25 Klockslag: 16:14:42

~~ I vänsterSpalten finns veckans träning ~~




Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat




25 december 2011

Datum: 2011-12-25 Klockslag: 16:11:13

Hej!
Hinner inte med att vara här innne så slänger bara in ett litet inlägg snabbt. Julafton igår var jätte mysig med många bra klappar.
Fick mig en jätte fin Pulsklocka som  ska användas flitigt nu i vår (visar en annan dag), lite kläder och andra prylar. Nu ska jag strax göra mig iordning för en vinkväll med lite töser och kanske utgång på stans dans-ställe. Kan tänka mig att det blir en del folk där ikväll :)

Önskar er en mysig juldag!!



Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat




24 december 2011 JULAFTON

Datum: 2011-12-24 Klockslag: 07:09:17

God morgon!




Jag och min sambo är redan uppe för att strax åka iväg till syster där min släkt är och äta julfrukost ihop, dela klappar och ha det mysigt en stund. Senare i eftermiddag blir det jullunch med sambons familj, titta på kalle anka och invänta hans släkt, där vi äter julbord ihop och delar klappar.

Vid åtta cirka åker jag och sambon en sista gång iväg till min far där min ena syster med resp. och vår bror kommer. Då blir det julgodis och dela klappar med varandra.

Ja jag har det lite stressigt på självaste julafton men för mig spelar det ingen roll för att på jul vill jag inte lämna NÅGON utanför!

GOD JUL önskar jag er!!!



Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat




22 december 2011

Datum: 2011-12-22 Klockslag: 10:43:16
God för middag!!
Är det dagen före dagen före doppare dagen?? Har aldrig riktigt fattat vad det menas med?? Gör ni? :)
Iaf har jag sovit som en stock tills nu och sitter och försöker stoppa i mig frukost men det tar emot! Läste på medecinen jag äter för handleden att man kan tappa matlusten, må illa, inte vara hungrig helt enkelt, vilket jag känner för vissa saker går inte ner bara som nu typ...:/
Men jag behöver få mig lite för ska köra ett lunchpass Indoor (40 min) om en timme och det funkar inte utan energi och bränsle i magen!!! Så fär försöka trycka i mig ändå...
Ja vad händer idag då??
Jag ska HEMMMM!!!!!! för julen! :) BIG smile på det!! Så det blir till att packa efter jag duschat i eftermiddag och se till så vi får med oss allt hem. Kommer nog bli en del känns det som eftersom det inte bara är kläder och dylikt som ska hem...nä alla klappar ska med också och det har blivit några under granen som tomten lämnat..hohoho!
Åh jag saknar alla där hemma så ska bli så skönt att få vara hemma ett tag och hinna träffa alla jag vill träffa utan att känns sig stressad varje gång. Och det blir träning med ihop med syrrorna, vilket jag också har längtat efter.
<3 ÄLSKAR ER!!! <3
Imorgon blir en stressad dag även som julafton blir med många mötet och byte av ställen men det gör mig inget för det är så mysigt :)


Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat




KOMBO!

Datum: 2011-12-21 Klockslag: 17:39:32

Dags för kombo Skivstång 45 minuter och 25 minuter Indoor :)
YiiiHaaa nu kör vi!!!!!



Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat




Baka, baka liten kaka :)

Datum: 2011-12-21 Klockslag: 15:40:23

Ja då var Julcupcakes-baket i full gång :)



Och så blev resultatet. Smakar riktigt gott med tanke på att jag har sukrin i istället för vanligt socker.
Så inga onödiga kalorier :P
På fredag får det en klick med frostings på i smaker som lingon, mörk mint choklad och vit choklad :)
Mums!!





Tyck och tänk!
Hittills har 1 personer kommenterat




Julfälla? Du hinner inte med att träna!

Datum: 2011-12-21 Klockslag: 09:48:13

Känner du som jag en liten stress över att inte hinna med att träna/röra på sig under jul och nyår? Jag har redan bestämt mig för att försöka så mycket jag hinner med, för att jag mår bra av det, håller igång min förbränning så att lite BAJS här och där gör inte så mycket och jag får spasmer av att bara sitta still hela tiden!

Tips på hur du kan hinna med :)
Hinns inte träningen med mellan klappjakt och glöggfester? Så här kan du lösa utmaningen!
Tänk på att röra på dig varje dag trots att det är mycket som ska göras. Du behåller formen, blir på bättre humör, bränner kalorier och motverkar stress.

Så förebygger du:

1. Besluta dig för hur mycket du allra minst ska träna under december, och planera in det i din redan fulla kalender. Försök med minst ett pass i veckan á 60 minuter eller två promenader i veckan á 30 minuter med släkten, familjen, kompisen, sambon.
Alla mår BRA av att röra på sig efter all fet julmat som stoppas i munnen!
DU hinner, jag lovar!

2: Nödplan – om du misslyckas:

· Gör det till en tradition att ta en promenad före juldagarnas familjesammankomster och festligheter med vänner.

· Utmana mamma eller pappa på en bowlingmatch på Wii.

· Bestäm med en väninna eller granne att ni ska ta en rask promenad tidigt varje morgon, när resten av familjen sover och allt är lugnt och stilla.

· Bär på de varor du köper i mataffären. Du kan förbränna 130 julkalorier om du använder inköpskorg i stället för vagn. Välj också att bära ut kassarna till bilen, som du naturligtvis parkerat långt bort från utgången.

· Bestäm dig för att alla ska stå upp och prata en timme före julmiddagen i stället för att sitta ner. Det ger en vinst på 100 kcal.

(källa: iform)



Tyck och tänk!
Hittills har 1 personer kommenterat




21 december 2011

Datum: 2011-12-21 Klockslag: 09:29:05

God Morgon sweeties!
Uppe med tuppen? De är jag. Inte för att jag måste men för att jag har lite att stå i. Behöver åka ner till stan en sväng för att lämna tillbaks ett linne som inte var bra och köpa ett annat. Fixa kuvär till en klapp åt sambon min samt slå in klappar åt han, tvätta och baka cirka 40-50 cupcakes :)

Så jag lite å stå i idag men det är himla roligt bara! Senare ikväll blir det träning, ett kombopass med en super bra ledare. Däremot känns min mage som en ballong och har värk..mmm precis rätt, mensen är på gång.
Varför känns det alltid som om man går upp i vikt och knappt får på sig byxorna som förra veckan satt så bra? Iof sig vet jag att man samlar vatten under mensperioden så därför man känner sig svullen och ökar i vikt :(

Not fun!!

Undrar vad jag ska äta som lunch idag? Vet inte vad jag är sugen på nämligen? Några förslag? Ibland är mat så tråkigt tycker jag. Särskilt när man inte vet vad man ska stoppa i munnen :/ hahah..!

Ja nä nu ska jag piffa mig så jag kan ta bussen ner så jag hinner hem till tvätt-tiden kl.12.00 :)



Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat




Sista Steppet!

Datum: 2011-12-20 Klockslag: 19:30:48

~~ Sista step passet med Lennie för detta året, vilket känns trist för han är så jävla bra på att
peppa en att köra slut på sig! ~~



(som tur är han ju där till vårens termin drar igång igen:)



Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat




Julönskningar...

Datum: 2011-12-19 Klockslag: 20:28:22

Något som jag hoppas Mr T kommer med i sin julklapps säck :)

~~ För min konditionsträning, en pulsklocka av något slag ~~



~~ I klädväg, från Ginatricot ~~







~~ För benen, ett Byxor från Saint Tropez butik ~~
Hittade tyvärr inte någon bild på dem, men de är ur snygga!

~~ På fingret, en Fjäderring från Thomas Sabo ~~


Är den inte lovely?? :)



Tyck och tänk!
Hittills har 1 personer kommenterat