Häng med stan!

Datum: 2012-04-30 Klockslag: 13:10:55
Tjoho!! Vart en bra helg med firande och häng med familj! Just nu är jag på stan och väntar på att en vän ska bli färdig så vi kan luncha ihop. Hittade faktiskt en klänning till studenten och andra firande. En maxiklänning som är så populärt nu i sommar! Hoppas den blir bra :) sen blir det powerstep på Friskis med syrran!! Tagga tagga!!!! Nä nu får hon bli färdig ;P


Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat




Ja må hon leva....

Datum: 2012-04-27 Klockslag: 11:18:30
Idag säger vi GRATTIS till lillfisen som fyller nästan vuxen!!
19 år fyller denna sexiga kvinna som också är en av mina systrar!!!




Och en dikt till dig..


Grattis på DIN dag!!!



Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat




Dags för träning!

Datum: 2012-04-26 Klockslag: 07:09:06
God Morgon!! Sitter just nu på bussen ner för att köra ett morgonIndoor. Får nog bli lite mage i gymmet sen efter oxå! Funderar på om jag ska hämta ut mitt NuSkin-paket efter men paketet lär väl vara as tungt. Blev ett par produkter denna gång! Jaja det märke vi. Nu ska jag vakna och tagga till lite!! :) Ha en bra dag!!


Tyck och tänk!
Hittills har 1 personer kommenterat




Uppe med tuppen!!

Datum: 2012-04-25 Klockslag: 08:19:29
Yes de är jag. Egentligen ganska seg men har ju morgonträning imorgon så tänkte det var bra att komma upp så blir jag mindre seg imorgon och kan sova bättre inatt. Har precis kollat på BB repris och druckit mig en kaffe, nu blir det en PW (power walk) innan frukosten. Koffein + motion innan frukost, tidigt = jäkligt bra kick på förbränningen!!! Behöver även sitta med plugg men ska till skolan ändå i eftermiddag vid fyra och framåt. Så hinner då egentligen oxå. Funderar på att åka in lite tidigare?? Får mer gjort i skolan än hemma då alla andra måsten dyker upp al the time!! :/ Längtar hem nu oxå kände jag!!! Tur vi åker på fredag kväll och stannar tills på måndag. Det är ju Valborg och första maj så sambon tänkte ta ledigt på Valborg så vi kan vara hemma lite längre, cutie!!!! Snart så bär det oxå av ill turk!! Sjukt gött med sol och bad!!!! Köpt så snygga bikinis som jag ska hela sommaren och kroppen min är nog i sitt livs form!!! Kan nog inte vara mer trimmad nu än vad jag är, eller jo det kan man alltid men jag har kommit sjukt långt med mina resultat:)!!!! Nä nu väntar pw-skorna på mig!! Skynda skynda :)


Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat




Victorias Secret :)

Datum: 2012-04-24 Klockslag: 11:41:18
Ahh jag älskar verkligen deras underkläder och allt annat som de har!
Varför har inte en butik öppnat i Stockholm???
Vore något :)
Här är lite som jag suktar efter, tur syrran ska dit i juni. Får hon allt köpa hem ett par till mig ;P

The Lacie Thong Panty




Im a sucker for purpel :)
(Bilder ifrån Victorias secret )




Tyck och tänk!
Hittills har 3 personer kommenterat




Kritisk - eller ej??!!

Datum: 2012-04-24 Klockslag: 11:10:43

Är du medveten om vad det är i dina produkter som du använder dagligen på din kropp?
Visste du att huden är kroppens största organ? I så fall vet du det nu.

Allt som vi använder på vår kropp går rakt in i huden och kan påverka negativt. Därför uppmanar jag er att alltid vara kritiska och ifrågasättande när ni handlar hudvårds produkter.
Det shampo som du duschar med duschas ner över hela din hud, den lotion du använder för att förbygga att bli torr kan resultera i att du blir torr och täpper igen dina porer som vill andas.

Har du någon gång tänkt på vad det är du lägger pengar på i flaskan/tuben? Ta en titt på innehållet, googla namnen så får du svar. Ibland inte så trevliga!!!
Försök iaf att hålla dig borta från produkter som innehåller Parrafinolja/mineralolja (Parrafinium Liqidium) som det finns forskning på kan leda till reumatism.

Vem vill skynda på sitt åldrande eller leda till sjukdomar i förväg??
INTE jag iaf. Därför är jag mer kritisk än förut på vilka produkter jag väljer. Just nu ligger NuSkin mig varmt och hjärtat som har vetenskaplig forskning på alla sina produkter och jag kommer aldrig vända tillbaks till produkter som innehåller utfyllnadsmedel och skräp!!!

Ta en titt på bilden och kolla sedan era produkter för att försäkra er om att ni bara ger bra saker till er kropp!!
(Bilden kommer ifrån denna blogg)




Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat




Förbättrar koffein min fettförbränning??

Datum: 2012-04-23 Klockslag: 13:38:06

Varför rekommenderas kaffe före morgonpromenader eller morgonträning?

Kaffe innehåller stimulerande ämnen som ökar ämnesomsättningen något. Det ämne som verkar uppiggande i drycker är ju koffeinet; en kopp kaffe innehåller ca 100mg koffein.
Den mentala uppiggande effekten av koffein gör att du kan gå raskare dvs orka mer och ta ut rörelserna mer, vilket i sig kräver mer energi = kalorier!
Koffeinet i sig stimulerar kroppens utsöndring av signalsubstanser som frigör fett som energisubstans.

Men tänk på att kaffe/koffein är vätskedrivande så drick rikligt med vatten samtidigt! För vätskebrist försämrar förbränningen och prestationsförmågan så drick gärna ett glas extra vatten då du intar koffein.



Tyck och tänk!
Hittills har 1 personer kommenterat




PowerWalk!!

Datum: 2012-04-23 Klockslag: 10:01:00

Startar dagen med en mina powerwalk så hörs senare!!



Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat




Check från listan!!

Datum: 2012-04-19 Klockslag: 17:15:18


Ja jag har faktiskt hunnit med allt förutom att skriva något till uppsatsen. Dock har jag läst men inte hittat något som jag tycker passar till vårt ämne.
Får ta tag i det imorgon igen då vi sitter ihop i skolan. Lättare att koncentrera sig tycker jag :)

Just nu är jag inne i en period av tråkighet....:/ Ärligt? ja har typ ingen att hänga med för mina närmsta vänner och familj bor hemma 13 mil bort och vännen här i gbg är hemma i skåne så känner mig
lite smått ensam. Jag har ju min sambo men han jobbar, träffar sina vänner och ibland vill jag bara ha tjejsnack och tjejsysslor.
Även om han är mitt allt och ett bra stöd så är han fortfarande inte samma som att få hänga med sina systrar eller kompisar. Det är något annat och något som vi inte ska ta förgivet!!

Just nu behöver jag ta en kaffe i solen med en vännina/syster och prata om kropp, träning, bad, sommar, bikini och att bli brun :) Älskar sånt!!
Min hjärna skriker efter sånt!!!



Men nog om det! Jag shoppade ju lite inne på gina, kanske kan visa det sen. Har även ett paket från H&M att hämta. Orkar dock inte gå ner till ICA, kanske sambon min vill köra dit och hem?
Får väl fråga :)

Tror att min klänning är med i det paketet som jag hade tänkt att ha på min systers student och bal om vädret vill det såklart. Hoppas den passar!

Nu ska jag fortsätta och äta upp min mellis, kaffe, kesella med hallon och kanel och skorpa.
MUMS!!



Tyck och tänk!
Hittills har 2 personer kommenterat




Kvällen!

Datum: 2012-04-18 Klockslag: 20:28:11

Hej på er!
Idag har dagen enbart ägnats åt skolarbete. Mycket diskussion kring olika saker som vi måste puttsa på.
Annars hann jag med en sväng på stan efter också.
Men imorgon sker andra saker. Som min lista till exempel. Ska försöka att hinna med dessa:



Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat




GÅ dig i form till sommaren!!

Datum: 2012-04-17 Klockslag: 11:30:00

~~ Gå ner minst 5 kilo med 7 raska promenader ~~

Med detta 3 veckor långa program får du inte bara gått en massa steg - du får också massvis med variation och lite pulsträning. Se fram emot bättre kondition och högre förbränning!

När de 3 veckorna har gått kan du bara börja om programmet från början - se till att du hela tiden håller ett tempo som utmanar dig. Med programmet använder du cirka 3 500 kcal i veckan på att gå, vilket motsvarar en viktminskning på ½ kilo i veckan. Men tänk på att du alltid ska försöka gå så mycket som möjligt i vardagen - utöver de här träningsrundorna.

Mät dina framsteg
Håll motivationen uppe genom att mäta dina framsteg allteftersom träningsveckorna går. Inled din gångträning med ett litet test som i all sin enkelhet går ut på att mäta upp en sträcka på 1600 meter. Din runda ska inte ha trafikljus eller några andra hinder. Gå sträckan så fort som möjligt och skriv ner tiden. Repetera testet var tredje vecka och se om du kan slå dina tidigare tider.

Använd backarna aktivt
Om du har möjlighet är jättebra om du kan gå i kuperad terräng, detta har mycket positiv inverkan på din förbränning när du vill gå dig smal. Gå raskt upp till toppen av backarna och sväng med armarna så att hela kroppen kommer i rörelse. Undvik att sänka tempot bara för att det är uppförsbacke.

Ju fler backar som du ger dig i kast med, desto fler kalorier förbränner du och desto mer tränar du konditionen.

Vad vinner du på att ge dig ut och gå och följa detta program??

1. Du får det gjort
Gång är enligt studier den allra mest effektiva viktminskningsträningen eftersom du inte lika lätt hoppar över en promenad. Medan en löprunda eller en tur till gymmet kan verka oöverkomliga stressiga och trötta dagar, så kan de flesta nästan alltid ta sig samman och gå en runda.

2. Du stressar ner
Det är nästan omöjligt att gå ner i vikt om stresshormonerna pumpar runt i kroppen. De motarbetar på alla sätt en viktminskning (särskilt på magen). Om du går minst en halvtimma i frisk luft om dagen förebygger du stress.

3. Du förbränner kalorier
Du förbränner cirka 300 kalorier i timmen när du går, men du stärker också din förbränning på lång sikt. Gång stärker nämligen musklerna i främst rumpa och lår och det ger dig på sikt ökad förbränning. Ju fler muskler du har i kroppen, desto fler kalorier använder din kropp för att hålla sig igång.

4. Din aptit hålls i schack
När du använder gång som motionsform kan du mycket lättare hushålla med de kalorier du äter efter träning.



Vecka 1:
Dag 1
30 min rask promenad
= totalt 30 minuter

Dag 2
15 min rask promenad
24 min mycket rask promenad fördelat på 4 x 4 min mycket rask promenad varvat med 2 min i vanligt tempo.
15 min rask promenad
= totalt 54 minuter

Dag 3
30 min rask promenad
= totalt 30 minuter

Dag 4
15 min rask promenad
4 min mycket rask promenad
4 x 1 min mycket raskt i uppförsbacke (och lugnt ner igen).
15 min rask promenad
= totalt 34 minuter

Dag 5
30 min rask promenad
= totalt 30 minuter

Dag 6
30 min rask promenad
= totalt 30 minuter

Dag 7
90 min (1 tim o 30 min) rask promenad
= totalt 90 minuter

Vecka 2:
Dag 1
30 min rask promenad
= totalt 30 minuter

Dag 2
15 min rask promenad
28 min mycket rask promenad - fördelat på 5 x 4 min mycket rask promenad varvat med 2 min i vanligt tempo
15 min rask promenad
= totalt 58 minuter

Dag 3
30 min rask promenad
= totalt 30 minuter

Dag 4
15 min rask promenad
5 min mycket rask promenad - 5 x 1 min mycket raskt i uppförsbacke (och lugnt nerför).
15 min rask promenad
= totalt 35 minuter

Dag 5
30 min rask promenad
= totalt 30 minuter

Dag 6
30 min rask promenad
= totalt 30 minuter

Dag 7
105 min (1 tim o 45 min) rask promenad
= totalt 105 minuter

Vecka 3:
Dag 1

30 min rask promenad
= totalt 30 minuter

Dag 2
15 min rask promenad
32 min mycket rask promenad - fördelat på 6 x 4 min mcyket raskt varvat med 2 min i vanligt tempo
15 min rask promenad
= totalt 62 minuter

Dag 3
30 min rask promenad
= totalt 30 minuter

Dag 4
15 min rask promenad
6 min mycket rask promenad - 6 x 1 min mycket raskt i uppförsbacke (och sedan lugnt nerför).
15 min rask promenad
= totalt 36 minuter

Dag 5
30 minuter rask promenad
= totalt 30 minuter

Dag 6
30 min rask promenad
= totalt 30 minuter

Dag 7
120 min (2 tim) rask promenad
= totalt 120 minuter
 
Bra jobbat!!! Kör nu detta program en gång till och du kommer känna skillnad till sommaren!
Att kan vi alla göra och utnyttja gärna backar och skogen som kan ge dig olika terränger.

Ett tips till er från mig om ni vill få in lite styrke träningar i detta för att slimma till er kropp så lägg till varannan dag olika styrkeövningar efter du har gått klart. Då är din kropp varm och uppvärmd för att undvika att skada eller sträcka dig. 

Exempelvis så här:
Vecka 1: Dag 1, 3, 5, 7
Mage (sittups) 10 st - 2 gånger
Rygglyft 10 st - 2 gånger
Armhävningar 10 st - 2 gånger

Vecka 2: Dag 2, 4, 6
Mage (sittups) 15 st - 2 gånger
Rygglyft 15 st - 2 gånger
Armhävningar 15 st - 2 gånger

Vecka 3: Dag 1, 3, 5, 7
Mage (sittups) 20 st - 2 gånger
Rygglyft 20 st - 2 gånger
Armhävningar 20 st - 2 gånger

Lycka till nu!!!



Tyck och tänk!
Hittills har 1 personer kommenterat




Bränner jag FLER kalorier på morgonen??

Datum: 2012-04-14 Klockslag: 21:44:57

Stämmer det att man förbränner mer kalorier på morgonen??

Morgonträning eller konditionsträning på morgonen är en effektiv metod för att gå ner i vikt och minska kroppens fettprocent.

På morgonen innan frukosten har du ett lågt blodsocker och låga nivåer av tillgängliga kolhydrater i levern. Tränar du ett morgonpass tvingas då din kroppen automatiskt att förbränna fett som energi.

Parallellt med fettförbränningen, förbrukas även aminosyror. För att dessa inte ska tas från dina muskler är det bra att ta ett tillskott av någonform. Till exempel i form av flytande kosttillskott, (antioxidanter som är samlingsnamnet för vitaminer och mineraler) och omega 3. 

~~ Men det viktigaste, Glöm inte äta frukost direkt efter träningen, helst inom en halvtimme efter ~~  



Tyck och tänk!
Hittills har 1 personer kommenterat




Morgon Indoor!

Datum: 2012-04-12 Klockslag: 10:06:17

God Morgon på er sjusovare :P

Jag har varit uppe sen 06.00. Tog mig en kaffe och åkte iväg till träningen. Där blev det ett 40 minuters Indoor Walking pass. Det var fullt, helt otroligt. Det trodde inte jag att det var ett sådant sug att träna tidigt på morgonen.
Först trodde jag att jag inte skulle palla med att träna för det första så tidigt och för det andra utan frukost men det gick jätte bra.
Så det vill jag tipsa alla om att om du har funderat på tidig träning så prova det!!!
Man blir glatt överraskad och du har hela dagen fri sen!!

Jag ger tidigt morgon träning 5 tummar av 5 möjliga



Tyck och tänk!
Hittills har 3 personer kommenterat




Hämta paket...?

Datum: 2012-04-11 Klockslag: 12:34:25

Nu blir det till att gå till ica för att hämta paket.
Vad kan det vara???





Tyck och tänk!
Hittills har 1 personer kommenterat




Promenad i regnet! ;)

Datum: 2012-04-11 Klockslag: 10:50:48

Tjeeena! Ja regnet bara faller ner konstant! Börjat smått tröttna nu. Men jag trottsade vädret drog på mig mina regnkläder och gick en 50 minutare. Bara man har kläder efter väder så är det faktiskt inga
problem med att det regnar ;)

Ursch tittar på "Efter tio" med Malou och veckans tema är plastikoperationer, just talas de om bröstförstoringar. Handlar om en tjej som åkte till polen för att operera sig nya bröst men det gick helt fel! Nu är hon hjärndöd och hela livet framför sig är borta!!
Nä, om man funderar på en operation, tänk till en extra gång. Inga operationer är riskfria, det finns alltid risker. Gå inte på billiga operationer utomlands, gör det i sverige och ta reda på all fakta kring kliniken, läkarna och inplantaten innan något bokas.
 Att det få gå så långt för det ideal och fåfänga som lever i samhället.
Det är inte värt det!

Nu ska jag äta frukost och dricka kaffe för att vakna till. I eftermiddag ska jag till skolan och skriva på uppsatsen ihop med kompisen.
Imorgon ska jag försöka komma upp tidigt för att köra ett morgonpass Indoor kl.7.30..phu..
Men kände att jag behövde prova lite andra tider på dygnet för träning, kroppen vänjer ju sig efter sina träningstider och man kan uppleva att man står still vikt- och kroppsmässigt.
Något att tänka på! :)





Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat




LCHF-Oopsies!

Datum: 2012-04-09 Klockslag: 18:55:01

Bakade dessa Oopsies igår som ett allternativ till bröd. Inget mjöl och inget socker! Måste säga att de smakade väldigt mycket omelett. Kanske inte så konstogt med tanke på att de typ bara innehåller ägg ;)



Oopsie-bröd 6 st
3 ägg
1/2 pkt philadelphiaost
Lite salt
Ev. lite bakpulver

Dela äggvitor från gulor. Vispa äggvitorna ihop med lite salt till ett hårt skum. Du ska kunna vända upp och ner på bunken. Vispa gulorna i en annan bunke med osten och lite bakpulver.
Vänd sedan ner ostsmeten försiktigt i skummet. Ta lite i taget och rör inte ihop utan vänd försiktigt så det blandas sakta. Detta för att du vill bevara luftigheten i smeten.
Klicka sedan ut smeten på en smörad plåt med bakplåtspapper på.
Grädda i ugnen på 150 grader i 25 minuter.



Tyck och tänk!
Hittills har 1 personer kommenterat




Dagen som varit!

Datum: 2012-04-07 Klockslag: 20:49:23

Nu har vi kommit tillbaks efter en lång promenad jag och älsk. Blev cirka 8 km plus 2,5 imorses innan frukosten som vi gick. Bra resultat!!
Kalaset gick bra och alla verkade mätta ocg glada. Dock blev inte mina tårtor så bra som jag hade hoppas. De smakade bra men blev inte i konsistensen som jag hade velat. Jaja...inge å klaga på :)



Tak mamma, pappa, syster, syster och sambo, svärföräldrar och sambons bror för de fina presenterna!!
Fick så himla mycket fint och välbehövligt!!
(Formar i fina fäger, mysiga hjärtljus-stakar, tuff Jelly Bean skål, häftigt Väggur, och pengar/presentkort)

<3 Nu blir det till att pusta ut lite, äta lite mat och mysa framför en film denna Påskafton <3
Vad ska ni göra??



Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat




Glad Påsk!

Datum: 2012-04-07 Klockslag: 10:29:44


Önskar jag er alla!!



Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat