Person som inspirerar & motiverar

Datum: 2011-02-28 Klockslag: 20:31:58
Jag har ju tidigare visat personer som inspirerar mig att fortsätt mitt slit och idag är det den personen som höll i Indoor passet. Hon är så motiverande, inspirerande när hon håller i sitt pass. Hon peppar mig på ett bra sätt och ser till så att jag utmanar mig själv att vilja lägga på hårdare motstånd så att jag pressar mig själv till max! Hennes upplägg på sitt pass är varierande så att jag inte hinner tröttna och vips så är passet slut.

Hon verkligen inspirerar och motiverar mig!!



Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat




Mellis!

Datum: 2011-02-28 Klockslag: 20:14:02
Dessa matmuffins är super enkla att göra och skit goda! Så praktiska att ta med överallt och de passar lika bra till mellanmål, utflykter som fika!
Det som är bra med dessa muffins är att om du ska fika med några kompisar på stan/hemma ta med en som fikatillbehör, så slipper du känna suget efter något annat när du står där i kön för att beställa ditt/din kaffe/te. As bra!!!

Min favvofyllning är med russin och vill du ha den där nybakta känslan varje gång du äter, värm 15 - 20 sek i micron innan om de inte varit frysna. Då behöver du ju atomatiskt värma upp den/dem. Mmm...! =)



Mellanmålsmuffins med valfritt innehåll
De här matiga muffinsen smakar lika bra till mellanmål som till utflyktsmat.
Ingredienser till ca 15 st

4 dl sojamjöl

1 dl havrekli

1,3 dl linfrö

2,7 dl siktat dinkelmjöl

4 tsk potatismjöl eller potatisgryn

0,7 tsk salt

3 st ägg

2 dl naturell lättyoghurt

2 dl vatten

0,7 dl olivolja

4 tsk bakpulver

Fyllning:
133 g hårdost fett 10 % tillsammans med

1,3 dl gröna oliver med pimento eller,

 

2 dl russin (min favvo) eller,
2 dl nötter/frön eller,
1 paket bär exempelvis hallon eller blåbär

 

Du behöver också:
muffinsformar av papper. Gör det lite roligare och köp formar med färg och mönster på (finns på Ålhens/Lagerhouse)

Så här gör du:

  1. Värm ugnen till 200°. Ställ upp muffinsformarna.  
  2. Blanda samman mjöl, kli, linfrö, bakpulver och salt.  Vispa upp äggen. Blanda ägg, vatten, yoghurt och olja. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Rör ner något av de olika fyllningsalternativen.
  3. Fördela smeten i formarna. Grädda stora muffins i 30 minuter på nedersta falsen eller små muffins i 20 minuter på mittenfalsen.

Tips!
Recepten är i sin ursprungliga form beräknat på 15 stycken muffins men det beror på hur stora muffins man själv vill ha. Mer smet i formarna desto större och mindre smet i formarna desto fler muffins. Frys sedan in muffinsen och du har mellisar för flera dagar framåt. Dessa är både mättande, nyttiga, innehåller inget socker och är ett jätte bra alternativ jämfört med andra bakverk! 



Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat




Indoor = Fettförbränning

Datum: 2011-02-28 Klockslag: 13:19:04
Idag blir det Indoor Walking med en kompis. Skönt att ibland få träna med någon som kan hjälpa till att peppa mig =) Kanke blir ett dubbel pass med ett medelpass efter men får se om kroppen min vill det med eller om jag kör slut kroppen på bara Indoor.

Om du inte testat indoor, gör det!! Så himla bra fettförbränning för hela kroppen och den är skonsam mot ens knän och benhinnor.

Intensiv passet jag var på igår var asbra! Har nog aldrig svettats så mycket och idag känns det i hela kroppen av den fick en utmaning av det passet. Så det blir det igen, kan lova!!!! =)



Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat




28 februari 2011

Datum: 2011-02-28 Klockslag: 09:21:30
Morning!
Sista dagen av februari detta år. Skit vad tiden går fort ibland eller jämt =). Hann med en morgon promenad innan jag startade dagen. Nu blir det frukost. Vi hörs under dagen!



Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat




Räkor Vs Friterade Räkor

Datum: 2011-02-27 Klockslag: 15:00:43
Jag åt färska räkor igår och började fundera kring; Vad skiljer det sig kalorimässigt åt i räkor kontra friterade räkor? 

100 gram räkor innehåller endast 84 kalorier vilket är super lågt. Och håll i er det finns inte en enda kolhydrat. Bara hög andel av protein.  


Där emot om du hellre väljer att äta Friterde räkor som ofta finns att köpa på thai,kines restauranger så innehåller 100 gram friterade räkor 287 kalorier och andelen kolhydrater har sigit markant jämfört med att mumsa på kokta färska räkor. Mer än hälften av innehållet kommer från kolhydrater.




Slutsumman av detta blir att Du kan äta nästan 350 gram (294 kcal) färska räkor innan du är uppe i samma kaloriinnehåll som 100 gram friterade räkor och inga kolhydrater på köpet. Vilken smalmat! 

Det är ju sjukt vilken skiljnad det är, eller hur?

Ät de färska räkorna med en avokado till så har du en super bra, mättande och god fredags/lördags mysrätt =)
 
(vill du själv kolla efter så att näringsinnehållet stämmer, kolla in kalorit.se)


Tyck och tänk!
Hittills har 1 personer kommenterat




Intensiv

Datum: 2011-02-27 Klockslag: 10:55:08
Idag på schemat blir det något annat än det vanliga som jag brukar köra på söndagar (step1) dels för att den ledaren som har step egentligen är bortrest och jag känner mig inte sugen på att testa ett nytt. Nä så det får bli jympa Intensiv istället idag. Kan vara roligt att testa något nytt och en ny itensitet och se om jag orkar det tempo, men det får vi hoppas. Jag får se det som en liten utmaning men samtidigt kolla om min kondition hänger med =)



(ps. återkommer ikväll med annat gott för er som vill hänga på ds.)


Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat




27 februari 2011

Datum: 2011-02-27 Klockslag: 10:25:17
Morning!!
Idag är vädret trist ute..vaför är man så beroende på hur vädret är för sitt humör? Igår var det en av mina BAJSdagar som jag brukar kalla det när det blir för mycket av det goda. Jag vet att man inte ska vara för hård mot sig själv och att det bara är att igen det dagen efter men jag kan tycka att när jag väl har ett mål så måste det lyckas!
Så kör nu och tillbaka på vägen för mina mål!! Jag har ett delmål, att om jag klara att komma under 60 kg på två veckor från och med nu så ska jag boka in en tid för nagelförlängning=) Jag älskar att få bli om pysslad och anser också för att slippa sockerfällor är det bättre med att ge sig själv en saköverraskningar än en onödig bakelse. Som jag ändå sen kommer ångra och alla de kalorier, orka träna extra för det?. Nä det kan kvitta!!!

Om jag nu klarar mitt mål, vilket jag har gett mig fan på att jag gör..så blir det lila/svarta glittertips! Skit snyggt!! Nu kändes mitt lilla bajsproblem ganska litet och jag kände hur jag fick tillbaka min motivation igen!!!

Gött det!! Hoppas ni får en super bra dag!!


 


Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat




Vett & Etikett...

Datum: 2011-02-26 Klockslag: 20:33:31


Tyck och tänk!
Hittills har 1 personer kommenterat




När vi ändå är på grapeväg...

Datum: 2011-02-26 Klockslag: 20:10:52
Tänkte dela med mig av ett Te med grape =)

Du behöver:
4 1/2 dl grapefruktjuice
2-4 msk honumg
1 kanelstång
1/2 tsk kryddpeppar

Gör så här:
Blanda ingredienserna i en kastrull och koka upp på hög värme i några minuter. Sila sedan av teet så att det blir rent och servera i en vacker te kopp. Klar! Mmm...luktar så gott!
(källa:tophälsa)


Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat




Hej Hälsobomb!

Datum: 2011-02-26 Klockslag: 20:05:56


Är du en sådan som älskar att bita i något surt? bra där!

För er som ännu inte prövat denna vackra frukt finns all anledning att sätta igång med det nu. Hälsoeffekterna i Grape finns det många men jag tänkte nämna de viktigaste för er:

¤ Grape är sprängdfylld med C-vitaminer. Organisk syra och antioxidanter några som dessutom bidrar till bildandet av att stärka kollagen i din hud, ditt immunförsvar, dina blodkärl, tänder och ben.

¤ Grape är kalorisnål. Det finns inte många livsmedel som innehåller så lite som 36 kalorier per 100 gram. Den bittersöta smaken grape har, sätter tydligen stopp för eventuella sötsug på kvällen. Bra att veta!

¤ Grape är en riktig järnkompis genom att öka med en rejäl dos av c-vitaminer som grape innehåller ökar upptaget av järn i din kropp. Genom att mumsa i dig grape ofta hjälper du det röda färgämnet hemoglobin i blodet att binda syre med hjälp av järnet.

¤ Grape är riklig på fruktfibret Pektin och kan inte smältas av kroppen och ger då en ökad mättnadskänsla.
(källa:tophälsa)

Vilken Häftig frukt, eller hur?

Här får ni näringsinnehållet för 100 gram grape. Kan tippa på att en grapefrukt beroende på storlek kan ligga runt 200-300 gram.





Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat




26 februari 2011

Datum: 2011-02-25 Klockslag: 22:00:04
God morgon!
Startade dagen med en promenad, skönt. Nu blir det frukost och återkommer under dagen med annat roligt.
Hoppas DU får en bra dag. Det förtjänar DU!!


Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat




Portionshjälp =)

Datum: 2011-02-25 Klockslag: 16:47:31
Har du som jag svårt ibland att veta hur mycket jag får äta av vad kolhydrater, protein, grönsaker och sås under lunch och middags portionerna?

Då finns det en smart måltidsmätare som hjälper dig att mäta storlekarna för varje del, så att du inte får för lite men också inte för mycket. Måtten är i fyra olika färger och visar hur mycket grönsaker, protein, kolhydrater och sås som tillsammans utgör en normal måltid. Detta är beräknat efter tallriksmodellen och den finns utformad i två varianter för att passa både kvinnor och mäns energibehov och följer livsmedelsverkets näringsrekommendationer.

Skit bra ju om man vill ha koll på att man inte äter för mycket om en mål är att minska i vikt. I nuläget är det ju faktiskt så att vi äter allt för stora portioner och dagens hälsoproblem är ju att fetman ökar, så varför inte ta kontroll redan nu, ät rätt, bli mätt och må bra!!


(källa: maltidsmattet.se)

(Detta mått kan du finna på maltidsmattet.se eller Apoteket och kostar 199 kr.)


Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat




FredagsGött

Datum: 2011-02-25 Klockslag: 16:25:35



Klassisk chokladmousse GI
6 portioner

Du behöver:
200 gram smält mörk choklad, 70 procent och uppåt
3 dl grädde

smaksättning till exempel:
2 msk kallt kokt kaffe
2 droppar mintessens
2 tsk rivet apelsinskal
1 dl bär (vilka du anser godas)

Gör så här:
1.
Vispa grädden men inte för hårt. Rör ner den smaksättning du vill ha och sedan den smälta chokladen lite i taget. Grädden tjocknar något när du rör ner chokladen, vilket den ska göra.

2. Sleva upp smeten i snygga glas eller serveringsskålar. De du tycker passar bäst. Ställ svalt (kylskåp) under plastfolie till servering! Garnera gärna med en apelsinklyfta eller bär som du har i. Njut!

(källa: recept från GI & Hälsa tidning)



Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat




BikramYoga

Datum: 2011-02-25 Klockslag: 16:05:25
De träningsmetoder som inte ger mig något eller gör mig svettig anser jag som lite meningslösa men det behöver verkligen inte vara så och jag behöver ändra mitt sätt att se på det. Jag är inte något fan av yoga precis men Bikramyoga är en träningmetod jag ändå skulle kunna tänka mig att testa på grund av att jag anser att det kommer att ge mig något. Vem blir inte svettig av hög värme?? =)

Bikramyogan görs i 90 graders värme eftersom det ska efterlikna yogans hemland indien. Att man utför yogan i så hög värme sägs underlätta töjning av stela msukler. Under yogans upplägg utmanas rörlighet, balans och styrka och man utgår ifrån övningar av klassiska hathayoga-positioner. I och med den varma atmosfären blir det riktigt tufft. Svetten flödar! Så om DU ska prova tänk på att klä dig så lite som möjligt och drick ordentligt under passet för att slippa huvudvärk.

Bikramyoga tränar hela kroppen, muskler både stärks och sträcks. Som med all träning krävs det att man går ett par gånger för att få klämm på det och vänja sig vid värmen.

BikramYoga
Styrka           JA
Kondition       JA
Koordination  JA
(källa: friskispressen)

Rent träningsmässigt ska detta ge kroppen en utmaning och det känns intressant att prova.
Någon som vart på detta som vill dela med sig av sin upplevelse och som kanske kan tipsa på vart de har det??


Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat




PeppTalk

Datum: 2011-02-25 Klockslag: 09:29:54



Detta ska jag lägga på minnet iallafall och börja gå en promenad om dagen när jag har aktiv vila. Antingen på morgonen eller på eftermiddagen. På så sätt håller jag min förbränning hög men skonar min kropp som behöver vila!



Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat




Morgon Prome!

Datum: 2011-02-24 Klockslag: 20:07:50

I morses blev det en promenad 20 min innan frukost. Jag har ju egentligen vila men gillar att göra något ända och man kan faktiskt ha Aktiv vila vilket innebär att man rör på sig ändå men inte i det tempo som en träning ger. Kroppen behöver ju andas mellan passen =)

Älskar att börja dagen med detta när jag inte ska träna något annat! =)
Ps. väger mig alltid varje fredag och den visade minus, gött som fan Ds.

Håll utskick under dagen, har massa skoj att visa/dela med mig!



Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat




Te =)

Datum: 2011-02-24 Klockslag: 20:05:12
Dags att ta sig en kopp värmande te. Jag är en te älskare och dricker minst en kopp om dagen om inte fler. Det ska var Grönt te och ingen mjölk och socker som förstör smaken enligt mig. Mina favoriter är Mareld och Grönt Mango te från Indiska.

 Vad är grönt te bra för då?
För länge sedan användes grönt te som ett läkemedel, men numera dricks det mest för att det är en god dryck. I grönt te finns en stor mängd polyfenoler som är antioxiderande ämnen. Dessa tros kunna skydda kroppens celler och DNA mot de fria radikaler som kan orsaka cellskador, celldöd, åldrande och åldersrelaterade sjukdomar.

Grönt te är också något som förekommer hudkrämer och andra hudvårdsprodukter. Tebladen är nämligen mycket motståndskraftiga mot solens strålar och kan därför skydda huden.

I Japan är grönt te vanligt som måltidsdryck och det har visat sig vara bra för matsmältningen. Därför är det bra att dricka en kopp grönt te för den ökar förbränningen i din kropp! As bra ju!! Vi ses imorgon!



Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat




Mellis!

Datum: 2011-02-24 Klockslag: 18:51:24
Att äta mellanmål mellan de stora målen är en självklarhet för att hålla blodsockerkurvan stabil. Ett bra mellan mål enligt mig är ägg. Jag brukar koka mig två stycken, tycker det är lagom som mellis. Strö på lite salt eller ät dem som de är. Gott och super nyttigt!



Här får ni också näringsinfo om ett ägg! Ägg är en asbra proteinkälla som hjälper dig bygga din kropp och samtidigt håller dig mätt längre!



Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat