FredagsGött



Klassisk chokladmousse GI
6 portioner

Du behöver:
200 gram smält mörk choklad, 70 procent och uppåt
3 dl grädde

smaksättning till exempel:
2 msk kallt kokt kaffe
2 droppar mintessens
2 tsk rivet apelsinskal
1 dl bär (vilka du anser godas)

Gör så här:
1.
Vispa grädden men inte för hårt. Rör ner den smaksättning du vill ha och sedan den smälta chokladen lite i taget. Grädden tjocknar något när du rör ner chokladen, vilket den ska göra.

2. Sleva upp smeten i snygga glas eller serveringsskålar. De du tycker passar bäst. Ställ svalt (kylskåp) under plastfolie till servering! Garnera gärna med en apelsinklyfta eller bär som du har i. Njut!

(källa: recept från GI & Hälsa tidning)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0