Äntligen!!

Datum: 2012-01-31 Klockslag: 14:22:56

Har mina fantastiska produkter kommit från NuSkin!!
Inga mer kemikalier eller djurfett i mitt hår eller hud! Lycka :)





Tyck och tänk!
Hittills har 2 personer kommenterat




31 januari 2012

Datum: 2012-01-31 Klockslag: 08:26:57

God solig morgon!
Sitter och njuter kaffe medans solen börjar vakna till borta vid horresonten. Tror att det blir en bra dag idag om inte annat en solig och fin dag. Jag själv ska spendera min tid inne :/ i skolan med plugg hela dagen. Hoppas att vi fixar det fort så jag kan få komma ut eller hem. Behöver läsa en del idag också och fixa med lite annat inför ett event som sker i slutet av februari :) Så SPÄNNANDE!!!

Ikväll blir det också träning, veckans bästa pass. Är jag laddad? OM jag är!!

Nu måste jag sticka men hörs senare!



Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat




Resultat av utmaningen!

Datum: 2012-01-30 Klockslag: 12:11:22

Vart en skön promenad med solen som log mot mig och kvittrande fåglar. Kan våren vara på väg kanske? eller är det bara önsketänkande från min sida :) I alla fall är det en underbar dag så ta till vara på den!!

Resultat av utmaningen 3 veckor efter:
Vikt 62,1 +/-0
Midjemått 76 cm -2 cm

Många kommer säkert undra varför inte vikten har minskat men som sagt så tränar jag mycket skivstång/vikter för att jag vet att muskler bränner fett och du ser smalare och musklulösare ut. Vilket jag så klart vill. Däremot väger muskler mer än fett men volymen av muskler är mycket mindre än volymen fett. Kolla bilden nedan :)


Ser ni vilken skillnad det är på fett och muskler, fast att de väger lika mycket?! Ni blir INTE stora och maffiga av styrketräning, ni trimmar era kroppar smalare! Det är fettet utanpå musklerna som gör att man ser "stor" ut. Så sätt ingång att gymma tjejer och var inte rädda för att lägga på vikter.
Tänk på att muskler ger en fastare och snyggare kropp och de gör så att fettförbränningen ökar.
Kom ihåg bara för att vågen inte visar minus eller kanske till och med 1 kilo plus behöver det absolut inte betyda att inget har hänt. Du kan tappa flera centimetrar i omkrets runt mage,lår,arm osv genom att öka den muskelmassan och bli av med fett! :)
Så sätt igång och gymma och var inte rädd för att gå in i killarnas värld av träning!!!

Vilket också säkert har hänt just nu för mig. Midjan har återigen minskat med centimeter vilket är super och man ska inte glömma att kroppen kan stanna upp för att säga " Hej vad händer, nu hänger jag inte med" och tillockmed gå upp något kilo för att sen hoppa igång igen och det händer massor.
Glöm inte det!! :)

Nu blir det plugg och sen möten hela eftermiddagen inom skönhet och hälsa "NuSkin"


Tyck och tänk!
Hittills har 1 personer kommenterat




30 januari 2012

Datum: 2012-01-30 Klockslag: 08:29:45

God Morgon!
Kaffet i magen, dags för morgonpromenad sen frukost, plugg, bloggande och NuSkin Möten!!
Hoppas även mina produkter från NuSkin kommer idag!
En bra dag!!





Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat




Gör din egna Sportdryck!

Datum: 2012-01-29 Klockslag: 12:48:03



Dricker du mycket sportdryck? Att göra din egen är faktiskt inte så svårt och du spara ganska mycket pengar också. Tänkte dela med mig av ett enkelt och bra recept på sportdryck =)

Du behöver:
1 krm salt
30 gram druvsocker (DEXTRO ENERGY)
1 liter kranvatten

Blanda allt sammans i en tom 1,5 liters petflaska. Om du vill kan du smaksätta med lite citron eller lime om du inte valt Dextro med smak. Klart!!




Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat




29 januari 2012

Datum: 2012-01-29 Klockslag: 12:43:54

Hejsan på er! Hur mår ni? Är en sådan där seg söndag som aldrig tar slut. Inte gjort så mycket än men ska ner på stan och äta susi, ta en titt på Hälsodagarna i Nordstan, gör det ni med om ni kan samt så blir det träning i eftermiddag. Ett skivstång/intervall pass 75 minuter. Gött!!


Fortfarande går utmaningen jätte bra. Har gått mer än halvvägs nu och jag är otroligt nöjd över mig själv och de andra (julls) som är med utmaningen att vi faktiskt fixar att vara utan en stor godispåse, kakor, bullar och kroppen LER och STRÅLAR självförtroende!! :)
Vi är på god väg att ta kontroll över vårt sockerberoende och vända detta till något positivt istället. Det finns annat i livet att njuta av och det behöver inte alltid glida ner i gommen. Det kan vara god och nyttig mat, nya kläder/träningskläder, spa, massage m.fl.
Att njuta för mig behöver inte handla om att äta!!! Vilket många människor anser att det är. Försök bryta den tanken och du kommer spara en massa onödiga kalorier på skit som ändå bara lagras till fett i din kropp.
Tänk om, kom tillbaks och gör rätt!!!

Imorgon är det invägning och mätning igen som gäller. Hoppas på bra resultat, vore himla roligt iaf tycker jag. Men som sagt har ju en massa hänt redan bara efter två veckor.
Imorgon vet jag mer.

Nu ska jag byta om till träningskläder och sen bege mig ner på stan. Hörs efter det!!



Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat




28 januari 2012

Datum: 2012-01-28 Klockslag: 13:11:36
God förmiddag!!
Är seeeeg idag. Vart lite för mycket roligt igår och hemma sent. Sånt jag får sota för idag istället, suck! Men
jävligt roligt hade vi!!!!

Idag blir en lugn dag med slapp, promenad och maaaaat. Behöver egentligen plugga lite med men, ursch det går inte för huvudet ligger bredvid kroppen känns det som förtillfället :P
Nä får bli en pluggdag imorgon, check!
Ska kolla klart på filmen som går sen blir det prommis för att röra på sig lite och allt som stoppades i magen igår natt, ursch lite ångest för det även om det inte var något socker eller så för min utmaning rullar fortfarande och har gått halva tiden nu och lite till. Det går faktiskt himla bra och mår super!!
Alla borde egentligen detoxa ut sin kropp på socker någongång i sitt liv :))
*Tapaskvällen igår...älskar tapas*






Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat




27 januari 2012

Datum: 2012-01-26 Klockslag: 22:49:26

Dags för go frukost, sen bär det av till träningen.
Here we gooooo!!!!



Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat




26 januari 2012

Datum: 2012-01-26 Klockslag: 22:25:56

Heeejsan!
Ursch inge bra just nu:/ har ont i magen för att maten idag inte varit regelbunden. Min mage krakulerar på en gång när jag inte äter på mina tider som jag borde. Jag är verkligen en tjej som behöver mina fem mål om dagen var 3-4 timma för att jag ska må som bäst., konstigt det där...?
Har ni det samma??

Har haft ledigt idag från skolan och pluggat hemma och hann även med en liten sväng på stan. Blev ett par nya träningsbyxor, vilket jag behövde eller behövde jag de? JO det behövde jag...hiihi :)
Dock har jag inte provat dem men de gör jag imorgon och passar de så behåller jag dem och passar de inte lämnas de tillbaks, svårare än så är det inte.
Imorgon blir det träning i dessa nya om de passar ihop med syrran som är här. Är ju gratisvecka på friskis här i gbg så det kommer bli ett lunchpass - MedelPuls. Gött att få bränna fläsk igen!!!!
Tänk på att träna olika tider på dygnet för att chocka kroppen vilket leder till extra bra förbränning. Kroppen är smart och lär sig vilka tider du tränar och vad du tränar därför är det extra bra att träna olika träningsformer på olika tider. Kroppen blir bekväm/vänjer sig och det kan vara en av orsakerna till att ingenting händer vikt- och måttmässigt som många upplever. Tänk på det!! :)

Så roligt när man får kommentarer som värmer tycker jag, detta är från en tjej som läser min blogg:
"...tycker din blogg är så bra och du inspirerar mig verkligen till ett bättre liv. TACK!"
Tack själv :) utan er läsare är skulle bloggen inte finnas!

Detta är från en annan tjej:
"Hej jag har en fråga till dig?! Du kör lite Gi stil som jag uppfattat det jag undrar bara om du vet vad det är för skillnad mellan GI diet och LCHF."
Ja jag kör GI-metoden så långt de går. I stora drag kan man väl säga att i GI-metoden går ut på att byta ut alla snabba kolhydrater till långsamma kolhydrater så att ditt blodsocker håller en jämn nivå hela tiden. Vit pasta till fullkornspasta, ris till råris osv. Undvik socker, godis, bakver, kakor m.fl. 
I LCHF "Low carb High fat" utesluter man nästan all form av kolhydrater och äter endast fett och protein. Om du tränar och vill behålla musklemassan tycker inte jag att denna metoden är den bästa då du kan behöva kolhydrater för att orka prestera, men det är min åsikt.

Vill du veta mer om dieterna så läs om de för detta är bara i korta drag, finns mer ingående om de två, hur de funkar och hur du ska äta :)

Nu blir det läggdags för att orka köra gärnet imorgon!!!



Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat




25 januari 2012

Datum: 2012-01-25 Klockslag: 10:32:30

Solen skiner och det är en underbar dag. Förutom skolan som är från 13-17, suck.. lång dag men efter det blir det träning. Fick en plats på passet, låg som reserv ett bra tag men idag fick jag mail om att min reserv blivit en vanlig plats! JIPPIE!!
Har läst litteratur och måste sitta en hel del imorgon med, med den. Det tar liksom aldrig slut känns det som....men en dag gör de det!! Då är jag klar, vilket är till sommaren så kämpa på nu. Inte långt kvar!

En bild jag hittade på fäjjan här om dagen som stämmer in så bra :)


Ha en bra dag!



Tyck och tänk!
Hittills har 3 personer kommenterat




Resultat av dagens träningspass!

Datum: 2012-01-24 Klockslag: 21:24:49



Bra utdelning av träningen för en timme sen. Kan inte säga mer än att jag är nöjd :D
Om ni inte har en pulsklocka, skaffa dig en!! Det blir sååå sjukt mycket roligare att träna när du kan se resultaten med blotta ögat och kan följa din träningsutveckling.

Jag blir alltid mycket mer peppad när pulsklockan sitter på under ett pass. Jag tävlar med mig själv kan jag säga, att förbränna mer än förra gången eller träna under en längre tid än förra gången.
Det är vad en pulsklocka har gett mig!!
5 tummar av 5 möjliga!!


Nu blir det maaaat för min del och slapp i soffan!
Hörs mer imorgon vänner!



Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat




24 januari 2012

Datum: 2012-01-24 Klockslag: 08:48:46

~~ Bättre start på dagen kan man knappt få ~~





Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat




Stå upp!!

Datum: 2012-01-23 Klockslag: 14:52:30

Här kommer ett litet tips till er alla :)
Många undrar alltid vad de kan gör för att bränna fler kalorier på arbetet/skolan/vad som?
Det finns ett så enkelt svar som fungerar: STÅ UPP! Ställ dig upp när du pratar i telefon, stå upp när du inväntar ditt träningspass. Stå upp så mycket du kan jämfört med att du sitter. Att stå upp bränner 1,5 kalorier mer än vad att sitta gör och med tiden kan det verkligen resultera i något! :)

(Källa: Jillian Michaels)


Nu ska jag stå upp en lång tid, blir nämligen en lång promenad nu!!
Hörs senare!!




Tyck och tänk!
Hittills har 3 personer kommenterat




23 januari 2012

Datum: 2012-01-23 Klockslag: 14:08:38

Har en bra dag idag!! Hur har ni?
Har varit i skolan på förmiddagen och nu har vi inläsningstid vilket jag redan ligger bra till för. Känns skönt!!
Då var det dags för dagens roliga, nämligen invägning och mätning vilket jag redan gjorde i morses men hann inte skriva om det, vilket kommer nu istället :)

Resultat av utmaningen efter 2 veckor:
Vikt: 62,1 kg - 0,4 kg
Midjemått: 78 cm - 2 cm

Även denna gångens resultat blev en succsé tycker jag! Är super nöjd att det går neråt även om vikten inte är så framträdande så säger ju måttbandet mer.
Jag kan inte mer än gratulera mig själv att det lyckas och nu har halva tiden gått så vad finns det att klaga på?
Nu kör vi sista racet in!! och hoppas på mer fina resultat vecka efter vecka.
Min fråga som jag börjat fundera över ska jag fortsätta med detta en månad till efter denna period?

Det jag vet är att jag ska äta med måtta och hålla mig till 1 dag i veckan för att bevara det jag kämpat fram efter att detta är klart!!
Det återstår och se vart detta leder och vad jag bestämmer mig för, för som sagt är det ju snart bikinisäsong och i år vill jag glänsa och känna mig säkrare än säkrast vad gäller min kropp!! :)
CHECK på den!!



Tyck och tänk!
Hittills har 1 personer kommenterat




Dålig fantasin när det gäller frukostar?

Datum: 2012-01-22 Klockslag: 20:58:30

Vad roligt att just DU gillar min blogg. Då är syftet med min blogg det rätta. Jag vill ge bra, roliga och lätta tips som alla kan ha nytta av och har man inte råd att lägga massa pengar på alla de träningstidningar som finns så får du ungefär samma råd här på min blogg och det är det som är tanken =)

Tänkte eftersom de var en som frågade om bra och nyttiga frukostar så delar jag gärna med mig av de favoriter jag har!

Grötfrukostar:
Alla vet ju att havregrynsgröt är bra att äta men det finns faktiskt fler och här kommer de. Dessa recept är räknade på en person och ibland är det MYCKET gröt så ät det du vill ha eller så mycket du orkar och släng resten. Ät aldrig mer än vad du vill ha och tryck inte i dig mer!! Ett vanligt fel vi människor gör, att vi inte vill slänga mat och du trycker ut din matsäck gång på gång. Detta gäller all mat, frukost, lunch och middag. Detta kan leda till viktökning istället för viktnedgång! Så ha det i bakhuvudet när du äter =)

Bovetegröt
 - är egentligen inte ett vete, utan en ört med högt proteininnehåll som håller oss mätta längre.
2 dl bovetefrön
6 dl vatten
2 krm salt

1 kokt ägg till

Koka upp boveten, vattnet och salt i en kastrull. Låt koka och sjud i ca 4 min. Glöm inte röra om då och då. Serveras tillsammans med ett kokt ägg och lätt mjölk.

Rågflingegröt
 - är rikt på järn och andra mineraler och innehåller en massa nyttiga fibrer. Görs i mocron=) 
1 dl rågflingor
2 dl vatten
0,5 krm salt
1 dl bär blåbär eller hallon

1 kokt ägg
2 dl lätt mjölk

Blanda flingor, vatten, salt och bären i en djup tallrik. Tillaga utan lock på full effekt i 3-4 min. Kör halva tiden och rör om och fortsätt med resten av tiden. Blir bättre resultat då. Servera gröten med lätt mjölken och ett kokt ägg.

Fibergröt med torkad frukt
- den här gröten kan du laga i förväg och spara i kylskåp. Sen tar du bara en portion i taget och värmer. Den här är beräknad på 4 personer för att antalet ska bli jämt. Men som sagt är du själv spara och ät nästa dag. Super! (En stor favorit bland grötar)
1 dl linfrön
1 dl russin
1 dl torkade katrinplommon
1 dl torkade aprikoser

14 dl vatten
1 tsk salt
2 dl havrekli
4 dl fiberhavregryn

lätt mjölk

Dag 1: Hacka katrinplommon och aprikoser grovt. Lägg katrinplommonen, aprikoser, russin och linfrön i blöt över natten.
Dag 2: Häll fruktblandningen i en kastrull tillsammans med salt, havreklin och fiberhavregrynen. Tillsätt vattnet. Koka upp och sjud på svag värme i 3-5 minuter. Servera din portion med lätt mjölk. Resten sparar du i kylskåp och så har du frukost till tre dagar till =)

YoghurtFrukostar:
Dessa älskar jag och bra när man kanske har ont om tid på morgonen.

Sommarfrukost med färska/frysta bär
- god och krämig frukost som känns fräsch.
2 dl turkisk yoghurt
5 st färska eller frysta jordgubbar (tina över natten eller i micron på morgonen. Gäller bären oxå)
0,5 dl färksa eller frysta bär (blåbär eller hallon)

kaffe eller te
1 skiva rågkuse osötat
lite philadelphia 12 %
salladsblad och en skiva paprika

Skär jordgubbarna i bitar. Häll upp yoghurten i en skål. Häll över jordgubbarna och bären. Servera tillsammans med en kopp kaffe eller te och en rågkuse med philadelphia, sallad och en skiva paprika. Mums!




Yoghurt med banan och kanel
1 dl yoghurt turkisk
1 banan
lite kanel

Denna går jätte snabbt att göra. Skiva upp en banan i en skål. Strö över kanel och häll på yoghurten. Mums!

Andra Frukostar:
Roligt med lite andra frukostar ibland och man behöver faktiskt variera sig för att orka lyckas. Och frukost är viktigt att man äter därför tror jag man behöver ändra och byta sina ibland.

Smoothiefrukost med ägg och rågkuse
 - perfekt när man kanske är lite mer hungrig.
2 dl lätt naturell yoghurt 0,5 %
2 dl frysta hallon

2 skivor rågkuse osötad
philadelphia light 12 %
1 tomat skivad

1 kokt ägg

Mixa de frysta hallonen med yoghurten i en skål med en stavmixer eller i en blender. Häll upp i glas. Gör iorning mackorna och koka ägget. Yummy!




Keso med kiwi och nötter
-
keso är en ypperlig bra käll för protein, som oxå mättar bra. Så mumsa på.
150 gram keso
2 st kiwi
1 banan
1 msk hackade valnötter

Skala och hacka kiwi och banan. Häll keson i en skål tillsammans med frukten. Strö över nötterna. Klart!

Hoppas dessa recept ger er inspiration till att äta bättre frukostar =)



Tyck och tänk!
Hittills har 2 personer kommenterat




22 januari 2012

Datum: 2012-01-22 Klockslag: 12:23:23

Hur mår ni en sådan vacker söndag som idag??
Jag mår prima, ätit frukost för en stund sen och nu en latte i handen samtidigt som jag skriver lite här inne. I gbg är det sol, någon minusgrad och snö men väldigt vackert väder.
Jag har min familj här (som kom igår btw). Alltid lika roligt och mysigt när de är hos mig så igår var vi på jakt efter balklänning till syrran som tar studenten till sommaren och vi hittade en jätte fin i plommonfärg. Klänningen är både elegant och sexig, hon kommer bli mycket vacker i den på balen :)

Har hunnit plugga lite med medans de andra tittat på film. Bra när man kan kombinera lite och samtidigt hinna med andra saker som är mindre roliga men nödvändiga. Får fortsätta ikväll igen när de åkt hem, snyft!
Hade tänkt jag skulle åkt iväg för ett träningspass men jag tar nog de hemma som sist. Men denna gång blir det nog Zumba isället. Jag gillar deras 20 minutare med fokus på magen och kärlekshandtagen :)
Måste säga att det är himla skönt att kunna kombinera träning hemma när suget att åka iväg till anläggningen inte finns, as bra!!

Imorgon är det skola igen som gäller och hela veckan fram. Många föreläsningar att gå på och en del seminarium, phu..nu försvann suget men det kanske kommer tillbaks....
Blir också invägning och mätning imorgon:) Jag är spänd för tycker inte det hänt något men det kanske det har?? vem vet? Det får vi reda på imorgon iaf.

Nu blir det en långpromenad med la familia och sen lunch och mys!!
Ha en toppen söndag!!



Tyck och tänk!
Hittills har 2 personer kommenterat




Utmaningen!

Datum: 2012-01-20 Klockslag: 18:41:35


Yes några dagar till har gått och har faktiskt inte tänk så mycket på min utmaning i veckan. Det rullar på som vanligt. Däremot har jag kännt ett enormt sug i veckan kanske beror det på att sockret är på väg ur ut min kropp eller så beror det på "kod röd".
Men nu är det helg igen och blir suget för starkt så blir det fruktsallad med lite grädde till eller nötter. Inget annat!!!
Nu kör vi på vänner, inte långt kvar!!
Tjiiihooo beach 2012. Here we come!!!



Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat




Glöm dyra bars! Nu kan du göra dina egna :)

Datum: 2012-01-20 Klockslag: 18:35:34

 ~~ Gör dina egna bars i stället för att köpa dyra i affär eller gym. Dessa bars är fullproppade med c-vitamin, antioxidanter och andra smaskiga saker ~~



Du behöver:
1 dl grovhackad cashewnötter
1 dl pumpakärnor
3 äggvitor
2 dl havregryn
3 msk nyponskalsmjöl
3 msk flytande honung
1 krm salt

1 dl hackad torkade aprikoser
1 dl torkade tranbär

Gör så här:
1: Blanda cashew, pumpakärnor, äggvitor, havregryn, nyponmjölet, honungen och salt i en stor plastbunke. Se till så att allt blandar sig ordentligt. Hacka aprikosen så att det blir 1 dl och häll ner detta tillsammans med tranbären i smeten och rör om.
2: Gör längder av smeten, ca 4 cm breda och 1 cm höga. Gör längder så kompakta som möjligt. Ställ in mitt i ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna. Skär i bitar och vänd dem efter ett tag så att de torkar runt om.
Förvara i kylen i lufttät burk.
Enjoy!!



Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat