Celsius & Promenad!

Datum: 2012-02-28 Klockslag: 15:26:52

Nu ska jag promenera iväg och köpa mig en Celsius och vänta på syster yster som ska gå en lååång promenad med mig sen vid fem. Det är underbart väder ute, satt i bara t-shirt förut. Jag älskart!!!!


En av alla de förbränningsdrycker som ska hjälpa dig att minska i vikt. Fungerar dem då??
Enligt den vetenskapliga forskning som finns på denna dryck ska den förbränna kalorier, öka ämnesomsättningen och ge en energistimulans som varar. Du slipper extra kalorier, kemikalier och socker som andra energi/förbrännings drycker ofta innehåller.
Finns i många olika smaker och vissa är med kolsyra och andra utan. Mina favvos av dessa är vilda bär och apelsin.
Den fungerar bäst när man kombinerar den ihop med träning och sunt matintag så att bara tro att den funkar genom att dricka en varje dag utan att göra något extra, det tror inte jag på iaf!

(källa:celsiussverige.se)



Tyck och tänk!
Hittills har 2 personer kommenterat




28 februari 2012

Datum: 2012-02-28 Klockslag: 06:59:17

Goood Mooorgon!!
Fy tidig morgon, ursch ibland vill jag bara dra täcket över och somna om och lossas som om jag inte måste ta tag i alla måsten, fix och trix. Men det går inte...!!
Snart dags att ta cykeln till förskolan, ätit frukost till "The voice". Alltid bra morgonprogram att titta på :) för att vakna till....nu var jag klyftig va??
Slutar tidigt idag vilket är skönt, hinner med en massa då. Tror det blir en lååång promenad med syster och sen får vi se vad som händer. Behöver nog plugga lite, iaf analysera och skriva ner lite från mitt utvecklingsarbete som jag ska arbeta med barnen med imorgon. Blir super det!!
Ha en bra tisdag!!



Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat




Utmaningen!!

Datum: 2012-02-27 Klockslag: 22:10:10


Imorgon har halva tiden gått med utmaning 2 på "No sugar" redan! Jisses, tiden flyger iväg. Men har redan nämt det tidigare idag, att helgen blev annorlunda än vad tanken var. Men det gör inget, utan kör på som vanligt. Tyvärr har jag inte haft möjlighet att väga och mäta mig just nu för har ej våg eller mättband där jag bor nu men får ta de gamla vikt och måtterna från förra gångens sista invägning och mätning som jämförelse när jag har tillgång till detta hemma.
Jag är stolt över mig själv!!!

Min pass-utmaning går också bra, snart hälften gjorda av passen där också som jag ska hinna med denna period för att pressa mig själv lite.
Avklarade pass finns i vänsterspalten, även träningen för denna vecka finns där. Nu kör vi en ny vecka med träning, äta bra, må bra och njuta av det liv vi fått!!



Tyck och tänk!
Hittills har 1 personer kommenterat




27 februari 2012

Datum: 2012-02-27 Klockslag: 12:32:19
Hej på er!! Hur e det? Jag mår fin fint. Dock snöar det här nu vilket kan kvitta tycker jag nu när vi haft så fint väder hela helgen...trök!!!! Men de har varit en väldigt bra helg med kalasfirande, hälsodag med företaget NuSkin samt tränat och gått promenader. Mycket bra och roligt har det varit!! Men nu är det ny vecka med nya uppdrag och träning. Föresten går min utmaning bra fortfarande, dock åt vi lite naturgodis i lördags , vilket inte är nyttigare än godis men gott är det. Fick dock ångest efter, vilket jag inte vet varför för jag har ju inte ätit på så länge och det var knappt mycket heller....:( Iaf hann jag träna 4 pass + 2 lång promenader på 1 timme vardera. Så totalt 6 pass gjorda på en vecka. Good!! Så nu kör vi på igen, blir Danspasset ikväll, as bra är detta passet. Laddar till tusen!! Får sådan jäkla kick av det passet!!!! :) Annars händer inte så mycket i veckan, träffa vänner, gå promenad med siss. Ta det lugnt bara och va!! Är inte de gött??? Hörs senare cuties!!


Tyck och tänk!
Hittills har 2 personer kommenterat




24 februari 2012

Datum: 2012-02-24 Klockslag: 13:05:14
God Morgon!!
Uppe i ottan, det är jag de! Ursch är trött men bara att bita ihop. Ska strax ta cykeln till förskolan. Slutar 13.00 idag vilket är skönt för jag har hela dagen kvar nästan.
Ska möta systrarna för en fika och köpa present till mitt fadderbarns kalas på lördag efter det drar vi till friskis för ett stepp-pass :)
Sen blir det mys med syster, god mat och filmtajm!! Blir hur bra som helst denna soliga, underbara fredag!





Tyck och tänk!
Hittills har 1 personer kommenterat




Brända kalorier!

Datum: 2012-02-23 Klockslag: 22:48:17
Blev bra utdelning av förbrända kalorier på dagens pass. 75 minuters intensivt medel stationspass. Det var grymt bra passet, övningarna på stationerna var sjukt tuffa och ledarna var grymma!!
Nu är kroppen min sjukt trött och jag ska upp senast 06.00 imorgon. Börjar 07.00 så dags att snutta kudden.
Använder ni pulsklocka för att hålla koll/dokumentera/spara era framgångar av träning??


Tyck och tänk!
Hittills har 1 personer kommenterat




23 februari 2012

Datum: 2012-02-23 Klockslag: 13:05:02
God eftermiddag mina vänner!! Solen lyser som bara den här hemma. Super gött är det och vill bara vara ute när det är så här:D Men just nu sitter jag på min rast på Vfu:n och tar igen lite. Borde egentligen ha gått en promenad på min rast men ska gå hem sen så tar det då. Imorses träffade jag en nära vän. Vi tog frukost på 3B och pratade å myste en stund innan jag for till Vfu:n. Haft bedömning idag med som gick super bra. Kändes bra och känner mig säker i min yrkesroll, vilket är skönt!! Ikväll blir det träning på Friskis, ett Medel stationpass. Har inte ännu gått på detta så har höga förväntningar på att det ska vara bra. Det är nämligen mycket bra ledare som har det passet och det peppar mig!!!:) Nä nu ska jag hoppa in igen!!! Hörs mer sen!!! Chao!!


Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat




Olika Mellisar!!

Datum: 2012-02-21 Klockslag: 20:05:27

Tänkte dela med mig av bra och nyttiga allternativ som du kan äta som mellis.
För att hålla din förbränning i jämn nivå så att kroppen förbränner energi och fett istället för dina muskler är det bra att äta små mellanmål mellan lunch och middag och även ett efter om man blir hungrig.

Dessa Mellis äter jag men varierar självklart. Det blir för tråkigt att äta samma varje dag =)

En kopp grönt te/kaffe med en rågkuse till
Vilket gröna te funkar utmärkt och på rågkusen har jag philadelphia 12 % och två tomatskivor.

En näve nötter + en näve russin
Ta de du gillar. Finns en lista på olika nötter under "kategorin recept" som du kan kolla in om du vill.
Spelar ingen roll vilket märke på russin du väljer.

Bär Smoothie
Ta vilka bär du vill helst frysta och mixa (stavmixer/blender) 2 dl bär med 2 dl lätt yoghurt 0,5 % naturell. Mumma! Jag ÄLSKAR verkligen smoothies!

Turkisk yoghurt med banan eller bär
Ta 1 dl turkisk och tillsätt en skivad banan eller 1 dl bär. Strö över gärna med kanel som dämpar sötsuget=) Jag är en riktig kanelälskare!

Skivad frukt
Välj bland dina favorit frukter. Ta 2 av dessa. Skiva upp på en tallrik. Det både ser och smakar mycket godare än att bara äta äpplet/päronet/bananen som den är!

Morötter & Gurkstavar
Ta 2 morötter och en halv gurka beroende på hur stor gurkan är. Skala morötterna och dela i stavar. Det samma gäller gurkan. Knapra på!

Kokta ägg och te/kaffe
Koka dig 2 ägg och ät som mellis med en kopp te eller kaffe. Ägg är både mättande och ger dig bra proteiner.




~~ Äpplebitar med kanel och kesella ~~
~~ Kesella finns i massvis olika utföranden så som naturell, hallon, vanilj mm ~~
~~ Men tänk på att när du äter Kesella med smak så ökar kolhydraterna, då dem innehåller mer socker ~~
~~ Detta mellis är mycket bra kolhydrat - och proteinkällor och om man inte är så förtjust i keso är kesella ett bra allternativ istället ~~



~~ Äpplebitar med kanel och keso ~~
~~ Super bra kolhydrat- och proteinkällor både innan som efter träning ~~

Ja detta är några bra tips på mellis som du kan äta med gott samvete. Dessa mellanmål ligger mellan 100 till 250 kalorier beroende på vilken du äter och är sugen på.



Tyck och tänk!
Hittills har 3 personer kommenterat




21 februari 2012

Datum: 2012-02-21 Klockslag: 19:56:40

Hejsan svejsan!!
Har fulla dagar med praktik och annat så svårt att hinna med bloggen ibland men jag ger mig inte ska hinna allt. Har idag vart och fixat med lite sommarjobb, vart hos siss en bra stund. Vi tog en prommis i det fina vädret och jag åt min första semla idag. Vilket inte betyder att jag ska börja äta socker igen men som jag sagt förut är denna utmaning inte socker förbjudet alla dagar utan om jag känner för det äter jag lite vilket jag gjorde idag. Punkt!!

När jag väl var hemma igen tog jag ytterligare en prommis, för att posta ett brev så det blev totalt (tillsammans med promenaden med siss) 1 timme och 20 minuter. Good!!

Nu har jag pysslat med annat och ska strax slappa lite framför Top Model och äta kvällsmat. Har ett litet sug att ta mig en löprunda imorgon bitti vid 06.30 men om det blir så får vi se. Jag hinner nämligen inte träna efter praktiken då jag ska träffa min närmsta vän/kusin och hennes goa barn så vore super om jag kan få till det på morgonen innan.. URSCH tandläkaren:( :P som jag ska till.

Nä hörs imorgon!!!



Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat




Utmaningen!

Datum: 2012-02-19 Klockslag: 22:01:08


Det går som hejsan med utmaningen och även om familj har ätit både choklad, semla och kakor i helgen så har suget inte funnits där och jag har tackat nej. Denna utmaning är inte en utmaning där socker är helt förbjudet utan jag kan äta någon dag om jag så känner för det men än så länge gör jag det inte.
Kan bli sugen om jag börjar tänka på det eller ser i affärerna men fort så är tanken där att fixa en månad till och jag mår bra.

Idag har jag bara spenderat min dag med babe, tog dock en snabb visit till syster men annars bara häng med honom. Saknar honom massor när vi inte är/ses!!!! Han är mitt liv!!!
Vi gick en promenad på mer än 30 minuter och sen var han tvungen att dra hem i gbg för att det inte skulle bli för sent och jag stack till siss lgh. Drog på träning och nu gjort LCHF-pannkakorna jag tipsade om häromdagen. Blev riktigt bra och goda så dem får ni testa och husk finns i vanliga mat-affärer för jag hittade på willys tex!!!!!



(Åt två pannkakor och känner mig mätt redan...normalt??)

Imorgon blir det praktik med massa måsten som ska ske denna vecka. Ska även träna, träffa lite brudar hela veckan lång, till tandläkaren (mindre kul) och ha praktik-bedömning, börja med utvecklingsarbetet...pust!! Får aldrig en lugn stund eller en dag då jag inte gör något....suck!!
Men som jag alltid säger...det blir bättre! Hoppas jag, fast då kommer väl andra beskymmer som vart vi ska bo och vart jag ska arbeta..??? 
Äh får ta det sen, orkar inte fokusera föör mycket på det nu. Då blir det för jobbigt känslomässigt.
Nä nu ska jag göra annat en stund innan sängen kallar för beautysleeeep :)
God natt på er alla!!!!




Tyck och tänk!
Hittills har 2 personer kommenterat




LCHF-Pannkakor!

Datum: 2012-02-18 Klockslag: 13:11:11

Hittade en väldans bra app till Iphone som heter LCHF-recept. Den innehåller en massa bra recept när inspirationen försvinner. Här kommer ett som jag snart själv ska prova.

Kokospannkakor med husk 4 port

5 ägg
4 dl vispgrädde
1/2 dl husk
1 dl kokosflingor
1 krm salt
4 dl mjölk

Vispa äggen och blanda ner grädde, husk, kokosflingorna och salt. Rör i mjölken. Låt det sedan få stå ett tag då husken gör att smeten tjocknar. Stek i smör, cirka 1/2 dl smet åt gången. Klart!!
 Servera med vispad grädde och bär.

Husk består av pulveriserat psylliumfröskal och gör att smeten bättre håller ihop. Tack vare en hög halt kostfibrer fungerar det utmärkt vid bakning som matlagning. Husk är fritt från kolhydrater och hjälper bkand annat mot förstoppning, diarré och högt kolestrol.



Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat




18 februari 2012

Datum: 2012-02-18 Klockslag: 13:03:06

Heejsan!
Nu är jag hemma i min hem stad, vilket är otroligt skönt. Älskar att vara hemma där min familj finns och alla mina vänner. Utan dem skulle jag inte vara hel!!!!
Familjen betyder allt för mig och vill vara dem nära <3

Idag var tanken att vi skulle ha åkt längdskidor men det regnar ute, fan typiskt. Jag får aldrig åka ju :(
Så det får bli en sväng på stan istället och hem till syrran och hoppas på att det blir bättre väder imorgon istället för längd. Jag måste ju få till mina pass som jag har som utmaning denna månad tillsammans med "No sugar". Än så länge fixat 4 pass men troligtvis ett pass imorgon också.

I eftermiddag blir det hem till pappsen en stund innan babe spelar bandymatch för att sy ärtpåsar till projektet i förskolan och göra en annan spännande sak vilket jag kommer prata mer om vid ett annat tillfälle.
Är såååå sugen på vad det kan bli efter några gånger!!!

Nä nu ska jag kila, hörs mer senare!!!



Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat




17 februari 2012

Datum: 2012-02-17 Klockslag: 08:03:45

God Morgon!
Sitter med min latte i handen och snart ätit klart min frukost. Solen börja titta fram bakom husen också, så det blir en fin dag idag. Kan dock inte ta till vara på det eftersom jag strax ska till skolan och sitta inne där ett par timmar och sen direkt efter det in på träning.



Vid fem cirka bär det av hem :)
Vad händer för er en dag som denna??



Tyck och tänk!
Hittills har 1 personer kommenterat




16 februari 2012

Datum: 2012-02-16 Klockslag: 20:39:35

God kväll!!
Gud dagarna går så fort jämt, redan fredag imorgon och snart en ny vecka. Jag hinner liksom inte med. Snart har jag och siss varit i turkiet med och sommar är över. Kan det lugna ner sig lite så jag hinner andas mellan...??
Hahaha :S
Idag har jag haft skola och sen möte med en kollega kring spännande saker. Så nu börjar ett projekt som jag tror på stark, blir det bra lovas här med bilder!!
PUNKT!!
Imorgon åker vi hem för mys med familj, åka längd hoppas jag om inte snön smält bort och på måndag har jag praktik så jag stannar kvar medans babe åker tillbaks för arbete. Den veckan är redan fullbokad med kompisträffar, träning och mer därtill. Men sådant gillas, jag måste passa på när jag liksom och är hemma lite längre så jag hinner träffa folk i lugn och ro och inte bara kastas fram och tillbaks för att hinna med alla.
SKÖNT!!
Imorgon blir det också skola först på morgon och därifrån direkt till träningen, ett step pass med vännen innan vi drar hem som jag redan nämnt. Skönt att röra på sig. Skulle egentligen ha gått en lång promenad förut idag men vädret tillät det inte. Regnsnö piskade ner och jag hade ingen lust för det alls!!! lite ångest bara för det men tar igen det imorgon i helgen.
CHECK!!

Nu ska jag delge min tid åt teven en stund innan sängen kallar!!
Natti på er!!



Tyck och tänk!
Hittills har 2 personer kommenterat




15 februari 2012

Datum: 2012-02-15 Klockslag: 14:41:18

Härliga onsdag måste jag få säga då solen skiner som bara den här i gbg och det är vackert att titta på den kritvita snön som ligger. Jag mår bra när solen är framme och visar sig för det gör den så sällan just nu :)
BIG SMILE på det!!!

Har suttit och pluggat fram till nu och känner mig bäng i bollen för tillfället. Måste ha lite mat känner jag. Något jag alltid undrat över är värför blir jag alltid hungrigare av att plugga? jämfört med att inte plugga?
Någon som känner ingen sig??
När jag googlade lite på det så var det vissa kom fram till detta: "att det kan bero på den höga tankeverksamhet som sker" andra sa så här "Hjärnan använder 19% av kroppens energi vid vila, så att ökad tankeverksamhet gör en hungrigare vore inte omöjligt" samt "den ökade hungern beror alldeles säkert på ett stressinducerat sympatikuspåslag".
Ja man får nog dra lite slutsatser själv anser jag. Är säkert en kompott av alla i samma gryta :) Men att plugga kräver mycket energi men ibland kan jag känna att det nästan kräver mer än när jag tränar. Kanske känner jag hungern snabbare för att det är så jäkla tråkigt att plugga så att hungern blir mer påmind...suck!

Men jag hann med en liten promenad innan frukosten idag också men för att det ska räknas i pass så måste den vara en timme lång och det var den inte. Men det blir träning ikväll, ett kombopass, jätte bra pass och ledare!
Min frukost imorses, inte var dag man får avnjuta eller hinna med en sådan här....



Yummy!!



Tyck och tänk!
Hittills har 1 personer kommenterat




14 februari 2012

Datum: 2012-02-14 Klockslag: 08:09:21

God Morgon Alla Hjärtansdag!!

Uppe med tuppen och latten i högsta hugg i handen för att gå en morgonpromenad innan frukosten. Sen blir det skola och plugg hemma samt tvätta. Inga roliga saker men måsten:/



Midje-resultatet i bild. Ja så här mycket har midjan minskat sen jag började med "no sugar"-utmaningen. Otroligt vad små insatser kan ge tycker jag. Men inte att förglömma så är det ju träningen som också gjort sitt i detta.
Svårt att ta bilden på sig själv men ni ser ju vad det är jag vill få fram hoppas jag?! :)



Ha en bra dag allihopa!!



Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat




Trimma magen!

Datum: 2012-02-13 Klockslag: 10:07:46

Delar med mig av en fantastisk video över övningar för att trimma din mage :)
Check it out!!

Klicka här 

5 tummar av 5 möjliga!!



Tyck och tänk!
Hittills har 3 personer kommenterat




13 februari 2012

Datum: 2012-02-13 Klockslag: 08:56:09


God Morgon!
Hur mår ni? Jag mår super, dock stressad över allt jag ska hinna med nu i veckan. Mycket skolarbeten och läsa böcker innan praktiken igen nästa vecka..phu. Känns inge bra för tillfället.

Här är slutresultatet efter 1 månad utan godis/kakor/bullar (socker):
Vikt från start: 63 kg
Vikt nu: 62 kg -1 kg
Midjemått från start: 84 cm
Midjemått nu: 76 cm -8 cm

Va? Är det sant att midjan har minskat hela 8 cm på 1 månad med att jag helt enkelt slutat äta en massa skit. Otroligt. Däremot har nog träningen hjälpt till en massa också. Glöm inte det! Att röra på sig samtidigt ökar dina resultat snabbare, vilket ger dig motivation till att fortsätta :)

Men nu drar jag igång med 1 månad (13 feb-13 mars) till eftersom den förra gick riktigt bra så varför sluta när jag är på topp? Jag mår fantastiskt i kroppen och i humöret. Inga sockersvackor eller dåligt humör av sug. Systemet inuti flyter bra och jag kan bara säga att jag ger min kropp det absolut bästa jag kan ge!!!

Startvikt: 62 kg
Midjemått: 76 cm

Hoppas på att denna månad ska flyta på lätt som den förra gjorde. Men det kan jag ju aldrig veta, ibland händer saker i ens liv som man inte kan påverka men just nu är allt på topp förutom min inre stress inför skolan och allt som jag vill uppnå inom olika projekt...
Under denna utmaning ska jag också utmana mig i att öka på min träning i antal avklarade pass på 1 månad. Jag tänker att jag borde klara av att hinna med 5 pass i veckan då passen ska vara antingen i grupp eller långpromenad på minst 1 timme.
I vanliga fall kör jag mellan 3-4 pass (oftast 4 pass) i veckan, vilket blir cirka 20 pass i månaden men nu ska jag utmana mig i att fixa 25 pass under denna perioden som "no sugar-månaden" är.
Tror ni jag klarar det?? Yes då kör viiiii!!!!



Tyck och tänk!
Hittills har 1 personer kommenterat