Kvällen!!

Datum: 2011-11-30 Klockslag: 22:33:41

Hej på er!
Hur har eran dag varit idag??
Herregud vad dagarna bara springer iväg. Hinner knappt reagera förän det snart är slut på denna veckan också. Jag är sjukt trött efter träningens pass idag. Sitter och päser i soffan för tillfället för att strax inta sängläge. Känner att min kropp skriker efter sömn och vila och det ska jag allt ge den men inte riktigt än =P

Tänkte jag skulle testa min metod för att koppla av för utmaningen denna vecka. Kanske jag kan få med min sambo att prova tillsammans? Vad tror ni om det? =D
Han kommer säkert börja skratta åt det och börja prata för att han inte kan ta det seriöst...men det skiter jag i. Ger honom ett finger i sidan att han ska lägga av!! Hahaha =)

Imorgon är det också 1 december vilket innebär att Julkalendern startar. Så jag får nog helt enkelt pallra mig upp till sju och titta. Jag kanske är mesig men tycker det är så mysigt och blir som barn igen <3
Vet redan nu att jag kommer missa en massa avsnitt för jag är alltid så bra på att börja titta men sen hinner jag inte eller glömmer bort osv.

Ursch imorgon och på fredag är lååånga dagar i skolan. Längtar bara till helgen, då jag ska vara ledig från allt som heter skola hoppas jag?=/ Ska nog göra lite julgodis till julafton, ska bli Rocky road och en nyttigare variant av den för oss som vill spara på kalorierna =)
Om ni vill kan jag lägga ut recepten på dem?? 

Sen ska jag hit, antagligen med en vän!! Ska ni dit??



God natt!!



Tyck och tänk!
Hittills har 1 personer kommenterat




Mina 3 saker som ger Motivation till Träning!

Datum: 2011-11-30 Klockslag: 11:57:20



~~ Hitta ditt favvopass i veckan
- träna det som du tycker är det ROLIGASTE passet. Hittar du det kommer du garanterat att alltid gå dit!

~~ Träna med en kompis/sambo/familjemedlem
- mycket lättare att komma iväg och ni kan peppa varandra till ditt allra bästa!

~~ Träningskläderna
- känner du dig snygg och ju tajtare kläderna är desto mer framträdande blir dina resultat av ditt slit!
- för RESULTAT ger MOTIVATION till att fortsätta =)



(en gammal bild på mig men här kände jag mig snygg=)



Tyck och tänk!
Hittills har 2 personer kommenterat




30 november 2011

Datum: 2011-11-30 Klockslag: 11:43:16

Heeej!
Sista dagen på november månad. Idag tog jag sovmorgon och sket faktiskt i lektionen =P Min dag som kändes jäkligt tung blev faktiskt både bra och positiv =)
Jag blev nämligen dagens läsare på Beas blogg!!! Grattis till mig!! Blev jätte glad när jag fick se min bild helt plötsligt i hennes högerspalt.



Har även suttit med lite skolarbeten på morgonen. Det går trökt men framåt och allt som blir skrivet och all litteratur läsning som jag gör, är i alla fall en liten bit på rätt väg. Fan jag måste finna min inspiration till att vilja skriva. Just nu är den inte här...

Strax blir det lunch och sen iväg till skolans eftermiddags lektion som är redskapsgymnastik. Har alltid varit lite skeptisk lite gymnastik även när jag gick i låg/mellan/högstadiet men även på gymnasitet men nu när jag läser till idrottslärare har jag ändrat min syn och känner mig som ett barn igen och det är skit kul!! Så den lektionen ser jag fram emot =)

Ikväll blir det träning med en kompis och det passet är vårt favvopass i veckan!! Det är så jävla bra och ledaren som har det är fantastisk på att leda oss att vilja ta ut oss max. Svetten den dryper när vi är klara.
Så som det ska vara!!!
Ni får ha en bra dag allesammans <3



Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat




Vecko-Utmaning!

Datum: 2011-11-29 Klockslag: 22:46:28


Jag är med och antar Josefins utmaningen i att koppla av denna vecka. Får se om jag lyckas =P
Har tusen saker att göra och är stressad som aldrig förr men lite avkoppling skadar aldrig
och jag ska verkligen försöka och det bästa är att "koppla av" kan betyda så oändligt mycket olika saker 
från person till person. Så mina sätt att koppla av är mina sätt osv.

Men jag ska testa en sak, får se om det funkar. Berättar mer på söndag då vi ska berätta hur det gick, vad jag gjorde och hur ofta =) Häng på vett jag!! ALLA behöver vi koppla av <3

En God Natt önskar jag er!



Tyck och tänk!
Hittills har 3 personer kommenterat




Till gymmet!!

Datum: 2011-11-29 Klockslag: 18:13:59

Yes nu drar jag till gymmet för ett pass Step! Go konditionsträning =)
Pepp som fan!!!



Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat




Celsius =)

Datum: 2011-11-29 Klockslag: 15:41:26


En av alla de förbränningsdrycker som ska hjälpa dig att minska i vikt. Fungerar dem då??
Enligt den vetenskapliga forskning som finns på denna dryck ska den förbränna kalorier, öka ämnesomsättningen och ge en energistimulans som varar. Du slipper extra kalorier, kemikalier och socker som andra energi/förbrännings drycker ofta innehåller.
Finns i många olika smaker och vissa är med kolsyra och andra utan. Mina favvos av dessa är vilda bär och citron/lime.
Den fungerar bäst när man kombinerar den ihop med träning och sunt matintag så att bara tro att den funkar genom att dricka en varje dag utan att göra något extra, det tror inte jag på iaf!
 
(källa:celsiussverige.se)



Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat




Jul-illis=)

Datum: 2011-11-29 Klockslag: 14:15:31

Är med och tävlar om en illis hos Tina varje dag av december månad!!
Gör du det med, vett ja!!



Tyck och tänk!
Hittills har 1 personer kommenterat




29 november 2011

Datum: 2011-11-29 Klockslag: 08:06:46

God Morgon!
Sitter och äter frukost och inte alls sugen att gå till skolan idag men det är ett till måste i mitt liv. Hoppas vi blir klara snabbt så jag kan åka hem igen och göra andra måsten.
Ikväll blir det träning. Något positivt iaf och jag har inte tränat på två dagar så är sugen som fan att få röra på mig. Desutom är "kod röd" snart över och så kroppen kan bli sig själv igen utan svullen mage, finnig hy och extra kilon som gör en depp bara att titta sig i spegeln =/ Nä ursch vett ja!!!
Nä nu måste jag kila, bye bye!!



Tyck och tänk!
Hittills har 1 personer kommenterat




Julgranspynt + Promenad!

Datum: 2011-11-28 Klockslag: 21:10:59

Tjena morrss!
Haft skola hela dagen och inte hunnit med det jag hade tänkt att jag skulle hinna, typiskt! Tanken var att jag skulle ha skippat lektionen på eftermiddagen för att kunna komma hem och ha en eftermiddag denna vecka för att ägna åt skolarbeten, dona lite hemma och gå en lång promenad. Men det hann jag inte med!!!

Jag hann att gå min promenad fast inte så lång som jag hade hoppats på men en halv timme får väl duga =/
Åhh jag känner mig sjukt stressad över allt som heter skola just nu. Det är föööör mycket för tillfället, inget roligt!! Men det löser väl sig det med i slutändan, morr...

Just nu skulle jag bara vilja ha jullov och enbart ägna mig åt julen. Pyssla med det =) Mucho roligare än alla måsten hela tiden!! Ibland blir det bara för mycket, bägaren rinner över...

Iaf blev det ju en promenad som sagt och på vägen under promenaden gick jag förbi ICA för att hämta ut ett paket och samtidigt gick jag in en sväng i affären och fann dessa godbitar =D







Mitt första alldeles egna julpynt till granen! Vuxenpoäng va?? Kommer inte bli en riktigt gran utan en plastgran eftersom varken jag eller min sambo är i gbg över julen. Vi firar ju hemma i lidköping tillsammans och det känns så tråkigt att komma hem igen till en vissen gran.
Däremot kommer jag sakna lukten av gran men får lukta hos våra familjer istället =S Det funkar det med. Jag gillar när pynten är rött och silver så det är nog det som kommer finnas i vår gran. Kanske något i guld med men jag är inte mycket för andra färger och kravs som inte behövs.
Så tänkte införskaffa lite silverglittriga saker från åhlens pynt. Det finns sååå mycket fint där.
Har ni kollat?? Gör det annars;)
Här är några favoriter från mig av allt pynt:









Dessa måste jag gå och titta på och kanske införskaffa till granen vår. Men nu blir det lite te och skorpor framför teven. Imorgon är det skola från 9-?? och sen träning. Jippie!!! Gött att få avreagera sig på lite annat för en stund och inte behöva tänka på skolan.
Hörs imorgon!!



Tyck och tänk!
Hittills har 1 personer kommenterat




28 november 2011

Datum: 2011-11-28 Klockslag: 08:15:29

GOD MORGON!
Klockan är åtta och jag sitter och äter lite frukost, har tänt ljus och tittar på The Voice. Mys!! Egentligen är jag inte hungrig för hade en riktigt dålig dag i går som gjorde att jag gick i säng mätt som fan av BAJS!!!
Men behöver lite frukost i magen annars blir hela dagen skit idag av maten. Finns forskning som visar på att om man äter frukost äter man automatiskt mindre på de andra målen mat under dagen =)
Tänk på det!!! Viktigt med lite frukost =D

Tror det kommer bli sol idag iaf, vilket är skönt för solen har ju inte visat sig på ett tag. Ska få till en lååång promenad i solen idag iaf. Blir träning imorgon =)
Ska strax iväg till skolan som jag inte ha lust med idag egentligen för jag har massor att göra med uppgifter från skolan som en del ska göras i veckan och ett arbete som ska vara inne innan jullovet. Men jag känner mig stressad iaf för har inte börjat med det!!! Och jag har ju ett privat liv också, har ingen lust att sitta på helgerna för att göra skola-saker =/
Iaf ska vi åka skridskor idag nu på förmiddagen. Intressant för jag inte stått på skridskor sen barnsben känns det som. Kommer vara Emelie på hal is...hahahah!! =D
Nä går nog bra, kan ju alltid åka med en sådan där röd stöttesak som barnen har. Det funkar väl?
Vad ska ni göra idag??



Tyck och tänk!
Hittills har 2 personer kommenterat




När första ljuset...

Datum: 2011-11-27 Klockslag: 20:31:41





<3 Nu blir det söndags mys för mig och min andra hälft <3



Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat




Vecko-Utmaningen!

Datum: 2011-11-27 Klockslag: 20:10:35



Promenad 1: 30-40 minuter själv

Promenad 2: 30-40 minuter själv i ös regn. Gick bra trots att jag blev väldans blöt.
Mitt Ordspråket " Det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder"

Promenad 3: 50 minuter ihop med syster. Gick bättre att gå ihop med någon eller det tycker jag att det
alltid gör. Tiden rinner iväg och jag känner alltid att jag kan gå hur långt och hur länge som helst
när man har någon att gå med =)

Men jag hann iaf att fixa 3 promenader under en vecka på utmaningen. Vädret har ju inte varit det ulltimata för promenader. Inte nu i helgen, när stormen flyttat hit för tillfället =P
Men jag är nöjd ändå <3



Tyck och tänk!
Hittills har 1 personer kommenterat




Första Advent!

Datum: 2011-11-27 Klockslag: 11:36:10
Vad tycker ni om den fina designen som Josefin gjort till mig??
(känner att bloggen min känns lite mer på riktigt nu)


Idag skulle jag ju ha tänt mitt första ljus i min adventsstake men som sagt är jag inte hemma så ni får vänta på det tills ikväll. Då blir det glöggmys med sambon min och första ljuset tänts =D

Nu är jag och min J hemma hos T och kollar till hennes två katter. Myser med dem en stund innan vi måste åka igen. Vi ska på kalas idag senare och fira mamma vår. Hon kommer bjuda på lunch, gott =P Händer inte så mycket mer än detta idag och att jag ska ta mig hem med tåget ikväll också. Hoppas jag kommer hem, är ju fan storm ute?!! =/
Skulle inte förvåna mig om det har fallit ner något träd eller ledning över tågbanan när jag väl ska sätta mig för att åka till gbg igen =P
Kanske sambon min vill komma och hämta mig då?? =D hihii..!!



Tyck och tänk!
Hittills har 1 personer kommenterat




26 november 2011

Datum: 2011-11-26 Klockslag: 17:58:52
Hej på er!!
Varför är det alltid så, tycker jag, svårt att skriva en massa i bloggen när det är helg? Jag borde ju skriva mer eftersom det händer mer men det jag gör jag inte, blir tvärtom istället.
Idag har jag och syrran hängt på Friskis i Lidköping som haft 5-års Jubileum av deras lokaler. Så vi har först gått på Skivstång imorses vid tio, efter det gick vi tipspromenad mm, för att kanske vinna lite fina priser och åkte hem ett par timmar för att äta lunch sen åkte vi tillbaks för att köra Maraton-jympa vilket menades med att under två timmar jympa till ett antal olika kända ledare från den föreningen.
Vi stod ut 1 timme och en halv timme, inte för att vi inte ville köra mer utan för att syrran min var tvungen att dra för att hon skulle börja jobba kvart i fem och passet slutade fyra.
De skulle ha utlottning bland de motionärer som körde jympa så nu undrar jag ju om vi vann något??? =)
Tror inte det för jag vinner aldrig något =/
Åh har ångest med, har massor i skolan att fixa nu veckan och fram över och egentligen har jag ingen lust det alls. Vill bara jobba inom förskolan, tjäna pengar och vara ledig när jag kommer hem. Inte behöva sitta på min fritid för att fixa saker inför skolan hela tiden. Någon som börjar bli skoltrött kanske??
Mmmm...börjar känna att jag känner mig klar i skolvärlden och vill ut på marknaden och visa vad jag kan =)
Men snart så, är jag faktiskt klar!! Juni 2012 =)
Bilder från dagen =P
Min fina siss som spänner musklerna inför skivstångspasset =)



Ballonger förhöjer känslan att något speciellt är på gång...



Ledarna förbereder sig inför MaratonPasset =P


Tyck och tänk!
Hittills har 1 personer kommenterat




Prommis + Mys hos siss =)

Datum: 2011-11-25 Klockslag: 17:28:37
Har nu landat hemma i Lidkö. Inte gjort allt för mycket sen sist jag skrev, träffat mamma en stund och utfärdat lite ärenden med henne på stan. Nu är jag hos min andra siss och väntar egentligen bara på att min mellersta siss ska ringa så jag kan gå till dem. Slår två flugor i en smäll hade jag tänkt.
Fan vad jag hatar "mensa", ont i magen, svullen och egentligen inte sugen på sött men har ändå lyckats trycka ner en kaka redan, så fredagen blir min sötdag. Får ha en dag i veckan då socker får slinka ner (mina regler på utmaningen) men helst inget..=/
Hade ju tänkt mäta mig idag också runt magen men eftersom jag har "kod röd" (som en annan bloggerska kallade det, fiffigt) så tar jag det nästa vecka istället. Känns bättre för jag vet redan att magen putar ut mer än vanligt just nu och vill helst beskona mig själv besvikelsen som kanske visar sig =P
Åhhh nu får hon snart messa?!!! Har tråkigt =D


Tyck och tänk!
Hittills har 1 personer kommenterat




25 november 2011

Datum: 2011-11-25 Klockslag: 08:49:55

God morgon!
Först vill jag börja med att säga "Grattis på födelsedagen Mamma min" som idag fyller år =D
<3 Jag älskar dig <3



Sen är jag strax på väg till tåget som ska ta mig hem idag. Ska vara hemma i helgen eftersom mamma fyller år och vi ska fira henne men också för att Friskis i Lidköping har 5-års Jubileum på lördag med en massa gratispass som jag vill gå på =) Gillar ju att vara hemma bland mina nära och kära så att åka hem jämt för mig är inga problem då jag mår som BÄST hemma!!! <3

Så nu blir det tåget hem, tänkte unna mig att köpa med mig frukost på tåget. Fick jag ju sova en halv timme till förut =) När jag är i Lidköping sen ska jag luncha med en vän när hon har rast från sitt jobb. Inte setts på ett tag nu ska bli mysigt att få träffa henne igen =)
Sen blir det nog lite dötid innan jag ska hem till siss och hälsa på och även gratta hennes sambo som fyller på söndag om jag inte misstar mig nu. Alltid lika roligt att henne/dem!! Vi har så mycket att prata om jämt och vi tänker och tycker väldigt lika om en massa saker och desutom har vi samma intresse vad gäller arbete då hon är klar förskollärare/ämneslärare 1-4. Jag tycker det är skönt att ha henne att bolla tankar med inom detta område då hon förstår på ett annat sätt =) <3
Tänkte även att jag skulle få till promenad nummer 2 på utmaningen.
Men ska nog inte vara några problem =)

Vad ska ni göra idag??



Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat




GodisFörbud!

Datum: 2011-11-24 Klockslag: 21:18:53



4 dagar till har gått sen jag skrev detta sist. Ibland glömmer jag att jag ens har en utmaning med mig själv och har nu kommit lite mer än halvvägs och jag kan väl inte sluta nu?? Nä jag kör på!! Funderar
på om jag ska mäta mig imorgon igen eller om jag tar det nästa fredag då jag inte har mensen=/

Man sväller ju alltid när man har det och min började idag, surt men vi tjejer är ju vana.
Undrar hur det skulle vara om killar en dag skulle få det??? Hahaha..!!!
Det skulle inte fixa det en dag ens, som vi tjejer står ut med i mer än halva ens liv =/
Jajaj...känner inget sug just nu vilket är bra, det enda positiva och jag känner att jag har kontroll över det. Mycket skönt!!!
Nu har jag pysslat klart och allt blev super. Nu ska jag inta soffläge och sappa på tven en stund innan min sköna säng vill att jag kommer och lägger mig!!! =)
Ha en bra kväll!



Tyck och tänk!
Hittills har 2 personer kommenterat




MellisCoockies!

Datum: 2011-11-24 Klockslag: 18:25:35

Så här fina blev mina melliscoockies. Smakade juligt gott!!



MellisCoockies

2,5 dl blandade nötter
2 msk smält smör
1/2 banan
2 äggvitor
0,5 gram saffran (1pkt)
0,5 dl russin

Mixa eller hacka nötterna till ett mjöl. Smält smöret och tillsätt nötmjölet och bananen, mixa samman detta. Tillsätt sedan äggvitorna och saffranet till smeten och blanda om. Tillsätt russinen antingen genom att mixa ihop det eller bara blanda runt russinen som de är i smeten. Du väljer själv!
Klicka sedan ut till lagom stora coockies på en plåt klädd med bakplåtspapper. Dekorera med ett russin på varje coockie. Grädda i ugn på 175 grader i tio minuter eller tills de fått en gyllene fin färg.
KLARA!!

Ett tips!
Byt ut saffranet till pepparkakskrydda och du har ett mellis med pepparkaks smak också =)



Tyck och tänk!
Hittills har 0 personer kommenterat