Mellis!

Dessa matmuffins är super enkla att göra och skit goda! Så praktiska att ta med överallt och de passar lika bra till mellanmål, utflykter som fika!
Det som är bra med dessa muffins är att om du ska fika med några kompisar på stan/hemma ta med en som fikatillbehör, så slipper du känna suget efter något annat när du står där i kön för att beställa ditt/din kaffe/te. As bra!!!

Min favvofyllning är med russin och vill du ha den där nybakta känslan varje gång du äter, värm 15 - 20 sek i micron innan om de inte varit frysna. Då behöver du ju atomatiskt värma upp den/dem. Mmm...! =)



Mellanmålsmuffins med valfritt innehåll
De här matiga muffinsen smakar lika bra till mellanmål som till utflyktsmat.
Ingredienser till ca 15 st

4 dl sojamjöl

1 dl havrekli

1,3 dl linfrö

2,7 dl siktat dinkelmjöl

4 tsk potatismjöl eller potatisgryn

0,7 tsk salt

3 st ägg

2 dl naturell lättyoghurt

2 dl vatten

0,7 dl olivolja

4 tsk bakpulver

Fyllning:
133 g hårdost fett 10 % tillsammans med

1,3 dl gröna oliver med pimento eller,

 

2 dl russin (min favvo) eller,
2 dl nötter/frön eller,
1 paket bär exempelvis hallon eller blåbär

 

Du behöver också:
muffinsformar av papper. Gör det lite roligare och köp formar med färg och mönster på (finns på Ålhens/Lagerhouse)

Så här gör du:

  1. Värm ugnen till 200°. Ställ upp muffinsformarna.  
  2. Blanda samman mjöl, kli, linfrö, bakpulver och salt.  Vispa upp äggen. Blanda ägg, vatten, yoghurt och olja. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Rör ner något av de olika fyllningsalternativen.
  3. Fördela smeten i formarna. Grädda stora muffins i 30 minuter på nedersta falsen eller små muffins i 20 minuter på mittenfalsen.

Tips!
Recepten är i sin ursprungliga form beräknat på 15 stycken muffins men det beror på hur stora muffins man själv vill ha. Mer smet i formarna desto större och mindre smet i formarna desto fler muffins. Frys sedan in muffinsen och du har mellisar för flera dagar framåt. Dessa är både mättande, nyttiga, innehåller inget socker och är ett jätte bra alternativ jämfört med andra bakverk! 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0