Vill du få fart på din förbränning?

Hjälp din viktnedgång på traven genom tio enkla knep för att maxa din förbränning=)

1) Styrketräna
Muskler är nykeln till hög förbränning. Din dagliga kaloriförbrukning är tätt förknippad med hur mycket muskler du har. De bränner kalorier, också när du sover.

2) Kicka igång din kondition
När du ökar i puls produceras enzymer som bryter ner fett och gör så att kroppen kan använda det som energikälla. För att det ska ske behövs syre. Människor med hög hjärtkapacitet har väldigt lätt att bränna fett, eftersom deras muskelceller får mycket syre.

3) Intervaller är grejen
Bryt dina träningsrutiner och ge kroppen en chock ibland. Studier har visat att människor som lägger till intervallövningar till sin vanliga konditionsträning går ner dubbelt så mycket i vikt jämfört med de som inte gör det. Exempel, ruscha 30 sek var femte minut när du joggar/springer. Lovar det kommer ge resultat!

4) Dra ner lagom på kolhydraterna
Om du äter för lite kommer sin kropp ställa in sig på svält. Minska inte plötsligt på kaloriintag. Utan ta bort onödiga "tomma" kalorier så som, godis, kakor, bakverk mm och ät nyttiga mellanmål istället.

5) Hoppa INTE över frukosten
Förbränningen saktar ner under natten och tar inte fart för än du äter igen. Hoppar du över frukosten kan det innebära att du inte ätit på 18-20 timmar. Inte bra! Dels så håller frukosten dig på banan för sockersvackor och förbränningen i jämn nivå hela dagen. Ät något litet om du inte är så förtjust i att äta på morgonen.

6) Ät minst fem mål om dagen
Blir du sugen mellan de stora målen? Se till att alltid äta tre stora frukost/lunch/middag och två mellanmål för att hålla förbränningen i nivå och undvika sockersug. Tänk på att äta var tredje timma ca. Jag lovar det hjälper!!

7) Glöm inte att få din sömn!
Sömnbrist kan både påverka förbränningen och öka hungern. När du sovit för lite kan du känna dig hungrig trots att du egentligen har ätit tillräckligt. Det beror på att sömnbrist påverkar utsöndringen av cortisol, ett hormon som reglerar aptiten.

8) Drick vatten i stora lass
Forskare har upptäckt att vattendrickande kan öka kaloriförbrukningens hastighet. Dessutom minskar vatten uppsvälldhet och mättar bra. Ett tips, drick ett glas vatten innan maten så minskar du atomatiskt din hunger.

9) Skippa alkohol
Att ta en drink före maten får människor att äta runt 200 kalorier extra, visar flera studier. Att dricka alkohol under måltiden är inte heller bra. Alkoholen förbränns nämligen först, vilket betyder att kalorierna från maten i högre grad riskerar att lagras som fett.

10) Ät starka kryddor
Kryddor som chili, jalapenjo och all stark mat är bra. Den sätter fart på din förbränning!




Kommentarer
Postat av: josse

bra tips ;)

2011-03-31 @ 12:53:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0